La Majordoma de la plaça de l’Om viu la seva primera cercavila

El recorregut, que s'ha dut a terme aquest diumenge al matí a Pont Major, ha format part de la festa de presentació de la colla La Gegantona del Pont

També es van celebrar els 20 anys del col·lectiu de dones La Cata

Carla Ventura

Avui, la Majordoma de la plaça de l’Om i les seves gallines ha sortit pels carrers de Pont Major per primera vegada en una cercavila que ha recollit al seu pas els veïns i veïnes del barri. Alhora, la festa ha servit com a marc perfecte per a presentar la colla La Gegantona del Pont, com també per a celebrar els 20 anys del col·lectiu de dones La Cata.

A les onze del matí una petita multitud s’aglomerava a la Plaça Tomàs Baraut, on la xaranga alt-empordanesa Bufatramuntana ha començat a tocar una música festiva i popular que ha acompanyat la desfilada de la Majordoma fins a la plaça de l’Om. Les famílies del poble s'han anat unint a poc a poc al recorregut, que ha arribat al seu destí poc més d’una hora després del seu inici. Un cop assentats a lloc, que dona nom a la geganta i a la localització, s'ha llegit a un públic ben atent el text d’Albert Coll que explicava la història d’aquesta figura popular.

«No esperàvem que acabés venint tanta gent, si ens haguessin dit que estaríem aquí un any enrere, no ens ho creuríem», assegurava en un discurs la colla La Gegantona del Pont. I és que aquesta, que forma part de l’Associació de veïns de Pont Major, celebrava la seva primera sortida al carrer com a grup. «El projecte va sortir d’una quedada on ens van explicar la llegenda de la Majordoma, des d’allà vam decidir unir-nos com a col·lectiu amb l’objectiu de ser un imant entre la gent del barri i, a la vegada, apropar-nos a la ciutat de Girona. Volem recuperar i mostrar la cultura que ens representa», han afegit. A més, han volgut agrair a l’Ajuntament de Girona el seu suport. Així mateix, han fet un esment al Centre Cívic de Pont Major, «per confiar-nos l’espai, l’equip humà, i per ajudar-nos a tirar endavant els projectes que proposem».

Però la jornada tenia un altre element rellevant a destacar. Després dels parlaments, on ha aportat el seu granet de sorra Núria Riquelme Zurita, regidora de Pont Major, i qui es posava a disposició dels veïns, les famílies han pogut apropar-se a un vermut popular que ha ofert el col·lectiu de dones La Cata i que tancava la jornada. «Som una associació sense ànim de lucre que fa vint anys que està oberta, estem molt contentes que avui també ens hagin donat un espai», han dit.

Subscriu-te per seguir llegint