Salt aprova la cessió del solar a Educació per construir l’Institut Salvador Sunyer

El projecte, que té una inversió prevista de més de cinc milions, acollirà quatre línies d’ESO i dues de batxillerat

El solar on es construirà el nou Institut Salvador Sunyer.

El solar on es construirà el nou Institut Salvador Sunyer. / Ajuntament de Salt

Redacció

L’Ajuntament de Salt ha aprovat en el ple municipal d'aqueta la tarda cessió dels terrenys ubicats al carrer Dionís al Departament d’Educació per la construcció del nou Institut Salvador Sunyer. Ara, Educació haurà d’iniciar el procés de licitació del projecte. De fet, fa tres anys que Educació, l’Ajuntament i l’institut treballen amb el pla funcional del projecte del centre educatiu, amb una inversió prevista de més de cinc milions.

L’Institut Salvador Sunyer disposa, avui dia, de tres línies d’ESO. Amb aquest nou centre en podrà acollir quatre i dues de batxillerat, cosa que permetrà ampliar l’oferta educativa de batxillerats i cicles formatius, a part de generar espais per a l’escola d’adults.

Aprovades les ordenances

Per altra banda, el ple municipal també va aprovar la modificació de les ordenances fiscals pel 2024. En aquest cas, la taxa de residus s’apujarà un 30%, per la qual cosa s’haurà de pagar 217,97 euros anuals, a diferència dels 167,67 euros actuals. A més, l’IBI s’actualitzarà després de vuit anys d’estar congelats i s’apujarà un 8%. La proposta va ser aprovada amb només el vot favorable dels deu regidors de l’equip de govern -ERC i Junts-, mentre que IPS-CUP es abstenir i PSC i Vox van votar en contra.