Cassà de la Selva implantarà la recollida porta a porta el darrer trimestre de l'any vinent

La taxa d'escombraries per l'any 2024 pujarà 67 euros als habitatges en zones urbanes i 65 a les rurals

Imatge del primer ple de l'Ajuntament de Cassà de la Selva del mandat 2023.

Imatge del primer ple de l'Ajuntament de Cassà de la Selva del mandat 2023. / Ajuntament de Cassà

DdG

L’Ajuntament de Cassà de la Selva ha acordat iniciar la implantació del porta a porta pel darrer trimestre de 2024. En el darrer ple municipal es va aprovar el full de ruta de la implantació del nou sistema de recollida de les deixalles al municipi.  

Enguany s’ha aprovat el conveni que regula aquesta implantació amb el Consell Comarcal. Aquest conveni permetrà la gestió de la licitació que es prepararà durant el primer trimestre de 2024. Es preveu que el contracte pugui estar formalitzat a mitjans de l’any vinent. A partir d’aquell moment, es prepararà la campanya d’implantació i informació ciutadana per començar amb el nou sistema el darrer trimestre de l’any, entre octubre i novembre de 2024.

El sistema de recollida selectiva permet que els municipis puguin assolir una taxa d’entre el 60 i el 80% de recollida selectiva, millorant la quantitat i qualitat de la separació dels residus. 

A més a més, amb el temps, la resta de sistemes complementaris com la recollida de voluminosos o de la fracció vegetal tendeixen a funcionar millor. La integració d’aquest sistema en el seu funcionament òptim implica una major participació dels ciutadans i un canvi d’hàbits que resulta en una millora del reciclatge de forma general.

En aquest ple també es van aprovar les regularitzacions d’algunes taxes presents en les ordenances fiscals, entre aquestes, les relatives a la taxa de recollida d’escombraries i gestió de residus, que es modificaran amb un recàlcul que suposa una puja de 67 euros anuals de mitjana per habitatges situats en zones urbanes i uns 65 euros en els habitatges de les zones rurals.

En aquest sentit, també es regularitzen les taxes per la recollida d’escombraries a empreses i indústries, «tot i que s’ha intentat minimitzar el recàlcul que repercuteix al petit comerç del municipi», segons ha informat l’Ajuntament en un comunicat.

Segons el comunicat, «aquestes actualitzacions responen a l’augment de costos de gestió dels residus provocada pel tancament de l’abocador de Solius i a l’adaptació a la nova llei de residus i sòls contaminants, segons la normativa Europea, que estableix que la taxa d’escombraries no sigui deficitària i inclogui els costos reals de la recollida i gestió dels residus».