Homenatge a Tina Vilanova dos anys després de la seva mort

L’acte, organitzat per Mou-te en Bici, es fa a la carretera dels Àngels i reuneix una cinquantena de persones

La bicicleta blanca en record a Tina Vilanova es va renovar.

La bicicleta blanca en record a Tina Vilanova es va renovar. / Mou-te en Bici

Josep Coll

Josep Coll

Mou-te en Bici va organitzar dimecres un acte d’homenatge a Tina Vilanova, que va morir el 30 d’octubre de 2020 quan va ser atropellada mentre anava en bicicleta per la carretera dels Àngels. Dos anys després de l’accident mortal, familiars i amics van tornar a retre-li homenatge. Ho van fer canviant la bicicleta blanca que es pot veure a la carretera dels Àngels, en el punt on es va produir l’atropellament mortal. A més, també es va llegir un manifest davant la cinquantena de persones que es van concentrar va recordar Tina Vilanova. La meitat de les persones que van assistir a l’acte hi van anar amb bicicleta.

No és el primer cop que es recorda a Tina Vilanova. El 30 d’octubre de 2022, coincidint amb el primer any de la seva mort, ja es va tancar la carretera dels Àngels al trànsit de vehicles de motor durant el matí. També va ser un acte organitzat per Mou-te en Bici, que des de fa temps reclama més seguretat a les carreteres a l’hora de fer una activitat com anar en bicicleta. 

De fet, l’any passat també van recollir 1.160 signatures que es van entregar al Govern de la Generalitat per tancar la carretera que va al santuari dels Àngels un diumenge al mes. Un dia en el qual molts ciclistes aprofiten per practicar l’esport. De moment, però, no s’ha arribat a cap acord.