Unes barraques amb «menys gent», però amb un últim dissabte «fantàstic»

El concert de Zoo va fer que les persones de darrera la barra anessin desbordades per servir 

Les entitats valoren positivament servir aigua de l’aixeta gratis i la formació que es va fer prèvia a les Fires

L’ambient de la Copa el primer divendres de Fires

L’ambient de la Copa el primer divendres de Fires / ANIOL RESCLOSA

Josep Coll

Josep Coll

El concert de Zoo de dissabte passat per les Fires de Girona va reunir 15.000 persones a l’esplanada de la Copa. L’actuació del grup valencià va fer que, de retruc, les diferents barraques no donessin l’abast en algun moment de la nit. «No vam poder servir a tota la gent que hi havia», detalla l’encarregat de la barraca de l’Associació Rugby Gironí, Lluís Ripoll. «Va ser molt bèstia», també explica el president de l’Associació de Veïns de Germans Sàbat, Jordi Rosales, que apunta, fins i tot que, hi havia «massa gent» i van arribar a «tenir por». Tanmateix, moltes de les entitats han coincidit en el fet que els altres dies no han estat «tant forts» com altres anys.

L’Associació de Veïns de Fontajau no posava barraca des de 2018 i no ha vist «l’ambient d’altres anys», apunta el president, Joan Serra, que afegeix que «hi ha hagut menys gent en els concerts» i que no és l’ambient de Fires que ell «recordava». Tres quarts del mateix explica la presidenta del CPA Girona, Angela García: «Pensàvem que aniria millor», diu i ho atribueix al fet que «els concerts no han cridat l’atenció al públic». En canvi, Lluís Ripoll, assenyala que «no es pot comparar amb l’any passat, que va ser espectacular perquè la gent tenia moltes ganes de barraques després d’uns anys que no hi havien estat».

En tot cas, sembla que hi ha hagut diferència entre les entitats que tenien barraca a baix l’esplanada, al costat de l’escenari, i a dalt. Els veïns de Germans Sàbat la tenien a dalt on es pot posar música durant els concerts i això fa que «la gent que no els estira l’actuació vagi a la zona de dalt», detalla Jordi Rosales.

Per altra banda, la Comissió de la Copa fa una «valoració positiva» i no pensa que hi hagués cap dia «fluix», diu el portaveu, Ferran Pèlach. Tot i així, igual que les entitats, afirma que el dia del concert de Zoo va ser «extraordinari» i «fantàstic», encara que hi va haver «més dies bons». De fet, dels més de deu anys que fa que és dins la comissió era la vegada que «més gent hi havia a la Copa, o almenys està entre les tres millors».

A més, Pèlach creu que programar altres activitats fora de l’horari nocturn, com el concert de l’Orquestra Maribel el dia de Tots Sants a la tarda, les actuacions de la Copeta o les lluminàries, serveix per «deixar enrere» l’estigma de model de «concerts i alcohol» de les barraques. En tot cas, si hi ha un punt en el qual les diferents entitats de les barraques han arribat a un consens és amb el fet que donar aigua de l’aixeta i la formació prèvia han funcionat. «Hi ha hagut alguns malentesos, però ha funcionat», detalla Pèlach. Les entitats, expliquen que han repartit «força gots d’aigua de l’aixeta».

Subscriu-te per seguir llegint