Quart reobre dissabte el Museu de la Terrissa tancat des de 2020

L’associació de terrissers havia arribat a un acord, abans de les eleccions, per reobrir l’equipament amb tots els partits

Tapi Carreras

Tapi Carreras

Quart reobre, aquest dissabte al migdia (12:00 hores) el Museu de la Terrissa. L’equipament va obrir les portes l’any 2011, però des del 2020 havia restat tancat - tot i que inicialment s’havia anunciat un tancament de sis mesos- i durant els darrers anys hi ha hagut un debat obert sobre el seu futur. Ara, després d’aquests més de tres anys «es torna a obrir al públic amb l’objectiu de continuar donant a conèixer i promoure l’elaboració artesanal de terrissa, un ofici amb més de set-cents anys d’història a Quart», segons un comunicat de l’Ajuntament.

A l’acte, que també estarà obert al públic, hi participarà el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; l’alcalde de l’Ajuntament de Quart, Ferran Rodero, i el president de l’Associació de Terrissers Artesans de Quart, Eloi Mora. L’esdeveniment finalitzarà amb una foto de grup i un refrigeri a l’exterior d’aquest equipament cultural.

Ja pocs abans de les eleccions, l’Associació de Terrissers de Quart va arrencar el compromís amb tots els candidats a l’alcaldia, amb representació municipal, per la reobertura del Museu de la Terrissa.