La Policia Municipal de Girona es queda, aquest any, sense diada anual

El conflicte laboral i les eleccions en són alguns dels motius; Guanyem no veia amb bons ulls l'acte quan era a l'oposició

La diada de la Policia Local de Girona de l'any 2022.

La diada de la Policia Local de Girona de l'any 2022. / Ajuntament de Girona

Tapi Carreras

Tapi Carreras

La Policia Municipal de Girona no tindrà, aquest any 2023, la diada anual que serveix per reconèixer actuacions de mèrit no només d’alguns agents del cos, sinó també d’altres forces policials , així com d’altres serveis públics i, fins i tot, de ciutadans que han actuar amb valor per resoldre un cas conflictiu per a la seguretat. Enmig del conflicte laboral entre la Policia Municipal i l’Ajuntament, la regidora de Seguretat, Sílvia Aliu, ha explicat que enguany no es farà la celebració. Ho ha exposat en resposta al regidor del PP, Jaume Veray, que en el darrer ple va indicar que «per molt conflicte que hi hagi», això no hauria de ser «cap problema» per celebrar la diada. 

La regidora Seguretat sí que va assenyalar que estaven «treballant per celebrar» la diada però ja de cares a l’any vinent perquè per aquest 2023 «no serà possible» però que emplaçava a l’any vinent «per poder fer aquest dia especial d’aquest conjunt de treballadors que tenen un ofici i se’ls hi reconeix amb aquest dia».

 La celebració de la diada s’ha fet anualment des de fa anys de manera ininterrompuda, a excepció de la suspensió per la pandèmia. El darrer cop que es va celebrar va ser el maig del 2022. Inicialment, es va apuntar a un ajornament per no interferir en el procés electoral. Però també hi ha el conflicte laboral. A més, Guanyem, ara al govern, sempre havia qüestionat que s’hagués de fer aquest tipus de celebracions per a un conjunt de treballadors municipals i no per d’altres.