Desnonen una família amb cinc menors d'edat d'un habitatge de Salt

El Sindicat de l'Habitatge critica l'execució tot i haver-hi un informe de vulnerabilitat

L'ajuntament havia aturat el procés sis vegades i assegura que ho han intentat de nou però les negociacions amb el fons voltor no han prosperat

L'ajuntament havia aturat el procés sis vegades i assegura que ho han intentat de nou però les negociacions amb el fons voltor no han prosperat

ACN

Nou desnonament a Salt. Aquest divendres s'ha desallotjat una família que vivia en un habitatge del carrer Pep Ventura.

Els Mossos d'Esquadra han acompanyat els responsables dels jutjats (comitiva judicial) per poder portar a terme aquest desnonament que afectava una família de set membres. Una parella i cinc menors d'edat.

Des del Sindicat d'habitatge de Salt s'ha denunciat a través de les xarxes socials que s'estava fent aquest desnonament "amb cinc menors a Salt a 200 metres de dues escoles. Què penseu fer per aturar aquesta onada de desnonaments desproporcionats?" i interpel·len al govern català així com l'Ajuntament de Salt.

En el cas d'aquest divendres a la zona hi havia diverses furgonetes de l'ARRO dels Mossos d'Esquadra i una ambulància del SEM. Segons la policia, aquest desnonament s'està portant a terme sense incidents.

I és que el Sindicat de l'Habitatge de Salt havia convocat una concentració de suport a primera hora del matí per evitar el desnonament ordenat pel Jutjat número 5 de Girona i els assistents s'han topat amb un desplegament dels Mossos d'Esquadra. Això els ha impedit accedir dins de l'habitatge. El sindicat critica que la família tenia un informe de vulnerabilitat i malgrat això s'hagi tirat endavant el procés.

En un primer moment la comitiva judicial ha assegurat que no tenia cap document al respecte i després de fer-los arribar l'informe, finalment han decidit tirar endavant el procés. Això ha suposat un trasbals per la família i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha atès al pare, que estava al balcó del pis, per un atac d'angoixa que ha patit

"Aturat sis cops"

L'Ajuntament de Salt assegura que ha intentat aturar el desnonament fins a última hora "però les gestions amb el fons voltor propietari de l'immoble han estat infructuoses". D'altra banda, recorda que la feina feta des de l'Oficina Local d'Habitatge i serveis socials del consistori havia aturat el desnonament de la família "fins a sis vegades, però la família no compleix amb els requisits per complir la Llei Catalana i forçar al fons voltor a tramitar un lloguer social". Des del consistori també afegeixen que com es fa amb tots els casos, serveis socials farà acompanyament a la família per "garantir que no queda desemparada".

Evitar el trasbals

Es tracta d'una família que té cinc fills i que aquest matí s'han despertat amb un dispositiu dels Mossos d'Esquadra a la porta tres hores abans del desnonament del pis.

Cap a dos quarts de vuit els infants han sortit de casa, alguns d'ells per anar a l'institut i els altres per anar a l'escola. L'objectiu era evitar que visquessin el desnonament en primera persona. Algunes de les professores dels nens han vingut fins al carrer de Pep Ventura per acompanyar-los fins a l'escola i donar suport a la família abans que els fessin fora del pis.

Minuts després que la família quedés al carrer i que els tècnics instal·lessin una alarma i posessin baranes per evitar que tornin a entrar a l'habitatge, la propietat ha penjat un cartell de pis en venda al balcó.

Aquest dimecres també a Salt hi va haver un altre desnonament, en aquest cas d'una dona i la seva filla que vivien en pis a tocar del passeig dels Països Catalans. Aquest va acabar amb tres activistes del sindicat d'habitatge de Salt detinguts per resistència i desobediència als agents de l'autoritat després d'intentar evitar el desnonament.

Aquest fet va provocar que a la zona hi hagués molta presència policial i també una concentració posterior a Girona fins que els activistes van ser deixats en llibertat a la comissaria dels Mossos de Vista Alegre.