Girona, vuitena província amb més subhastes judicials

Catalunya és la segona comunitat amb més activitat només per darrere d’Andalusia

Els jutjats de Girona ja han anunciat 47 subhastes enguany

Un immoble en una fotografia d'arxiu.

Un immoble en una fotografia d'arxiu. / MARC MARTÍ/ARXIU

Ariadna Sala

Ariadna Sala

La província gironina té obertes en aquests moments una vintena de subhastes iniciades a petició de jutjats de primera instància i instrucció del territori que inclouen habitatges, places d’aparcament, locals comercials o vehicles que han estat embargats per impagaments pels quals els creditors esperen recuperar el deute contret. Això fa que el preu de sortida dels béns sigui menor del que hi ha al mercat immobiliari. Totes estan exposades al Portal de Subhastes del Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), que funciona de forma telemàtica des de l’any 2015.

L’activitat al portal de subhastes a Girona és molt elevada, fins al punt que l’any passat va tancar amb quasi una subhasta per dia (335). Segons les dades del Ministeri de Justícia, la gironina és la vuitena província on se celebren més subhastes electròniques a tot l’Estat, per darrere de Madrid, Barcelona, València, Múrcia, Tarragona, Sevilla i Màlaga. Pel que fa a aquest 2023, fins al juliol ja se n’havien celebrat 182. Des del 2016 ja se n’han fet 2.200, i l’any 2019 va ser el que més en va dur a terme. 

Per comunitats autònomes, Catalunya és la segona comunitat només per darrere d’Andalusia on se celebren més subhastes. Les segueixen València, Múrcia i Madrid.

Apartaments i finques

Els jutjats de Girona són els que més anuncis de subhasta publiquen al BOE. Enguany ja n’han fet 57, molt per davant de Figueres, que el segueix amb 28 anuncis. En aquests moments, tots els béns que estan a subhasta són habitatges situats a Puigcerdà, Santa Cristina d’Aro, Caldes de Malavella o Llagostera, entre altres.

L’immoble pel qual demanen més diners el gestiona el jutjat únic de primera instància de Puigcerdà i és un apartament de 216 m2 situat al carrer doctor Piguillem de Puigcerdà que té un valor de subhasta de 853.909 euros i pel qual el creditor, que és el banc BBVA, en reclama 404.062 euros. i pel qual es demana un dipòsit de més de 42.000 euros. La convocatòria estarà oberta fins a la setmana vinent. També hi ha una finca a Santa Cristina d’Aro que està taxada en 376.438 euros i per la qual es reclama 383.339 euros i un pis de 37 m2 a Ribes de Freser que té un valor de subhasta de 112.000 euros. 

Els béns estaran en subhasta fins a finals d’octubre en la majoria dels anuncis. El més nou és la subhasta d’una finca a Platja d’Aro taxada en 170.000 euros. 

Per tal d’adjudicar un bé cal que s’hagin ofert licitacions amb un valor com a mínim igual a la meitat del seu valor de taxació.

Subscriu-te per seguir llegint