Així són els nous Pastorets de Girona

Queden les sessions d'avui i dels dies 29 i 30 de desembre, però pels dos darrers dies les entrades estan exhaurides

Tapi Carreras

Tapi Carreras

Girona torna a tenir la representació dels Pastorets al Teatre Municipal. L’ha recuperat l’Associació Els Pastorets deGirona que ofereix quatre representacions obertes al públic. Les dues primeres (25 i 26 de desembre) han estat un èxit i el públic ha omplert l’equipament cultural per seguir les peripècies d’en Joanet i en Felip. Pastorets i Municipal solen ser un binomi amb garantia i per les dues funcions que queden (29 i 30 de desembre) ja no hi ha tiquets. «Entrades exhaurides» es pot llegir. 

L’estrena de la nova etapa dels Pastorets però, havia tingut uns espectadors de privilegi. La preestrena (24 de desembre) es va fer amb una sessió especial dirigida a les entitats socials. Abans que ningú van poder veure la nova obra.

L’Associació Els Pastorets de Girona va decidir assumir el repte de recuperar els pastorets al Teatre Municipal per aquest any després que l’any anterior no n’hi hagués hagut. L’anterior entitat encarregada, el Grup Proscenium, va decidir deixar-ho córrer després de quaranta anys arran de la mort de l’ànima de l’entitat, el director Joan Ribas.

Aquests nous Pastorets, aglutinats dins de la passió i afició pel teatre, està format per més d’una trentena d’actrius i actors i un equip tècnic i directiu format per una quinzena de persones sota la direcció de Salvador de Castro Vidal i amb Núria Donato Vilanova d’ajudant de direcció. També hi ha una trentena d’ajudants de producció.

Format inclusiu

Els nous Pastorets mantenen el seu esperit familiar i musical, però han aterrat amb un format diferent, inclusiu i innovador. Una combinació magistral d’humor, música, modernitat i tradició dona vida a la fascinant història del naixement de Jesús, amb un toc molt especial que posa en relleu els personatges típics de la cultura catalana, segons expliquen des de l’organització.

Amb una posada en escena repleta de sorpreses i emoció, l’obra porta a viure les aventures i desventures dels protagonistes mentre superen diferents obstacles. A través d’aquesta experiència teatral, el públic pot connectar amb el passat i el present de manera única.

S’ha de tenir present però que els Pastorets que l’Associació Els Pastorets de Girona representa al Teatre Municipal no són els únics pastorets que es poden veure aquests dies a la capital gironina.

Pastorets a Sant Narcís

A meitat del mes de desembre, al Centre Cívic de Sant Narcís, s’hi representen també els Pastorets (10, 16 i 17 de desembre). Es tracta adaptació del text de Josep Maria Folch i Torres i executada per la companyia FaCom9Teatre i l’Associació de Veïns del barri de Sant Narcís. El format reduït de la representació converteix aquesta proposta en idònia per a les famílies, no només del barri, sinó també de tota la ciutat. L’any passat, de fet, van ser els únics Pastorets que es van poder veure a Girona, per l’impàs al Teatre Municipal.