L'Ajuntament de Girona planteja un recorregut alternatiu per la Sant Silvestre pel conflicte amb la Policia Municipal

La regidora d'Hisenda afirma que s'han preparat davant d'una possible "allau d'indisposicions" d'agents a última hora

Imatge d'arxiu de la Cursa de Sant Silvestre.

Imatge d'arxiu de la Cursa de Sant Silvestre. / Aniol Resclosa

Redacció

La possible "allau d'indisposicions" d'efectius de la policia municipal podria obligar a modificar el traçat previst per a la cursa de Sant Silvestre. La multitudinària carrera, que se celebra el 31 de desembre i que enguany celebra la 18a edició, compta amb 2.000 inscrits i va tancar el procés d'inscripcions el dia 29. La cursa comença el dia 31 a les 18 hores. La regidora d'Hisenda, Sílvia Aliu, exposa a les xarxes socials que el dia de Nadal ja hi va haver 17 agents "indisposats". "Des de les regidories de Seguretat i Convivència i d'Esports s'ha organitzat tot per a fer la cursa amb el circuit anunciat. Tot i això, en cas "d'indisposicions" per part dels agents, tenim a punt el Pla B per garantir que hi hagi Cursa de Sant Silvestre", exposa Aliu. Des de l'Ajuntament asseguren que treballen sobre el recorregut inicial, tot i que no descarten modificacions.

Fonts consultades, però, confirmen a Diari de Girona que tot i tenir el recorregut tancat i previst amb antelació, es poden veure obligats a modificar-lo a darrera hora. El motiu és l'estira-i-arronsa permanent entre l'Ajuntament i el cos de Policia Local. Segons les fonts consultades, l'Ajuntament no pot garantir els agents suficients per fer el recorregut que hi havia previst, motiu pel qual s'han adreçat a l'organització i els han instat a fer un recorregut alternatiu que implica menys efectius, principalment necessaris per garantir la seguretat ciutadana i habilitar els talls de trànsit per garantir el pas dels corredors.

El recorregut inicial preveia prop d'una trentena d'efectius, mentre que el pas alternatiu n'implicaria 14. Tot plegat, però, no es confirmarà fins demà, el mateix dia de la cursa, al matí. Si les previsions es compleixen, el traçat alternatiu mantindria el punt de sortida i arribada (Fontajau), però implicaria creuar la devesa. El nou traçat sortirà de Fontajau, travessarà el pont Josep Tarradelles, implicarà la travessa de la Devesa, farà creuar el pas de vianants on hi ha el rellotge, passarà pel carrer Berenguer, passeig Canalejas, plaça Independència, carrer santa Clara fins al pont de Pedra i allà se seguirà el circuit tradicional (carrer Ciutadans, plaça Sant Pere i tornada per la rambla Xavier Cugat fins a Fontajau).