Una festa d'aniversari a Girona acaba amb dos ferits per arma blanca i un incendi

Dos germanastres s'han barallat de matinada i el pare posteriorment, s'ha presentat al domicili ocupat i hi ha calat foc

Tots tres han acabat detinguts pels Mossos d'Esquadra

Eva Batlle

Eva Batlle

Una festa d'aniversari en un pis ocupat del barri de Sant Pau de Girona ha acabat amb la detenció de tres persones per part dels Mossos d'Esquadra.

Els protagonistes d'aquest succés són tres membres d'una mateixa família: una dona de 38 anys i un home de 29 anys, ambdós germanastres i un home de 49 anys, el pare.

Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Girona han rebut l'avís set minuts abans de tres quarts de sis de la matinada per dirigir-se fins a un pis del carrer Universitat de Cervera de Girona per una baralla. Quan han arribat s'han trobat els dos germanastres ferits i també la mare i el pare al domicili.

Els dos primers eren les persones que s'havien enfrontat amb armes blanques i presentaven ferides superficials. Ambdós s'havien discutit durant la celebració de l'aniversari d'un d'ells i han acabat ferits, però en cap cas de gravetat. Ambdós també han estat detinguts pels Mossos d'Esquadracom a presumptes autors d'un delicte de lesions amb arma blanca.

Posteriorment, el SEM els ha evacuat amb ambulància fins a un centre sanitari per fer-los punts de sutura. El motiu de la discussió que ha acabat amb l'ús d'armes blanques per ara es desconeix.

Foc provocat

Aquest pis està ocupat i forma part d'un edifici de quatre plantes on hi havia hagut queixes veïnals mesos enrere perquè hi havia gent que no pagava els subministraments i hi havia talls dels serveis bàsics de tot el bloc.

El mateix domicili on s'havia produït la baralla i les dues detencions durant la festa d'aniversari que segurament s'havia allargat des d'ahir ha tornat a ser protagonista aquest matí. S'hi ha produït un incendi cap a les vuit del matí. Aquest foc ha fet mobilitzar els Bombers, el SEM i també els Mossos d'Esquadra novament fins a la zona.

A dins de l'habitatge ha cremat un matalàs i els efectius d'emergències han pogut comprovar que el foc presentava dos focus en dues habitacions. Els policies han vist que era un foc provocat i que la persona que hi havia allà, el pare -que ha patit una petita intoxicació per inhalació de fum-, és qui l'hauria causat. Aquest foc ha fet confinar uns 28 veïns del bloc de pisos per la gran presència de fum a l'escala.

Els Mossos han detingut al presumpte autor del foc al domicili del barri de Sant Pau i l'acusen de ser el presumpte autord'un delicte d'incendi. L'home no viu al domicili, però la policia ha pogut comprovar que havia tornat al pis i que hi havia calat foc en tornar-hi. Els tres arrestats està previst que passin a disposició del jutge de guàrdia de Girona durant les pròximes hores.

Subscriu-te per seguir llegint