Falsa alarma: la retirada de la placa de Torras Hostench per part de brigada exalta Salellas i CCOO

L'alcalde de Girona i COOO havien denunciat els fets públicament i el sindicat ara informa que s'havia retirat "per motius de millora de la seguretat"

Arxiu | Un enigmàtic bar franquista al cor del Barri Vell

El punt on hi havia la placa commemorativa a Girona

El punt on hi havia la placa commemorativa a Girona / Twtiter @alcaldeGi

La placa commemorativa dels 50 anys dels fets de la fàbrica Torras-Hostench no havia desaparegut perquè algun vàndal l'havia arrencada com havien denunciat en un comunicat CCOO i també l'alcalde Lluc Salellas a les xarxes socials.

Finalment tot ha quedat amb un falsa alarma. El sindicat informa que l’ajuntament els ha confirmat "que la placa ha estat retirada per la brigada per motius de millora de la seguretat" i que que finalment la informació errònia sobre la desaparició del tòtem es deu a "una coordinació deficient en la informació" que acabat causant "el malentès".

Fonts municipals de la seva banda indiquen que es vol revisar que no sigui perillosa. Ja que un cop instal·lada la placa va generar dubtes i es vol acabar de comprovar.

D'altra banda, des de COOO afirmen que es feliciten que hagi estat una falsa alarma però afirmen que "continuaran vigilants perquè la memòria històrica sigui present a la ciutat de Girona".

"El malentès"

Tot aquest "malentès" ha començat a primera hora del matí quan des de COOO s'ha emès un comunicat sobre la retirada de la placa de l'avinguda Jaume I i poc després, l'alcalde de Girona des del compte de Twitter ha posat una foto així com un text on entre altres deia que "el feixisme és ben viu i la memòria històrica més necessària que mai" i que havia denunciat els fets per trobar els culpables.

Cal recordar que l’Ajuntament de Girona i Comissions Obreres van homenatjar el dia 15 de gener a les sis persones que van ser detingudes fa 50 anys per organitzar unes de les primeres comissions obreres de les comarques gironines a la fàbrica de Sarrià de Ter.

En memòria d’aquests treballadors aquell dia es va col·locar una placa a la Gran Via de Jaume I, davant per davant del que havia estat l’antic Govern Civil i que actualment és la Dependència Provincial de l’Àrea de Treball i Immigració de la Subdelegació del Govern espanyol a Girona.

Un tòtem d'homenatge que segons l'alcalde durant la matinada d'aquest divendres ha estat arrencat però finalment ha resultat que la brigada municipal l'havia treta. L'alcalde posteriorment ha eliminat el tuit on també adjuntava una imatge del carrer des del compte oficial @alcaldeGi i a continuació es pot veure el què encara es pot llegir:

El què queda del tuit borrat del compte oficial de l'Alcalde de Girona (alcaldegi)

El què queda del tuit borrat del compte oficial de l'Alcalde de Girona (alcaldegi) / Twitter

Des de CCOO també condemnaven els fets abans de saber la realitat i entre altres afirmaven que per "lluitar contra el feixisme avui com ahir la ultradreta ens trobarà endavant".