El Bisbat insta Girona i la Generalitat a posar-se d’acord per l’Ermessenda

 Mostra preocupació per la situació que estan vivint les famílies per la incertesa en què es troben

Famílies protestant aquesta setmana pel canvi d'ubicació de l'institut Ermessenda.

Famílies protestant aquesta setmana pel canvi d'ubicació de l'institut Ermessenda. / Marc Martí Font

DdG

El Bisbat de Girona, propietari de l’edifici del Casal Bisbe Cartañà, s’ha trobat immers en la polèmica sorgida, ara fa unes setmanes, amb motiu de la negativa de l’Ajuntament a continuar pagant el lloguer de la part de l’edifici que acull l’Institut Ermessenda de Girona. Des del Bisbat asseguren que se n’han assabentat a través dels mitjans de comunicació i per això s’han reunit amb totes les parts afectades -Educació, Ajuntament i famílies- per conèixer de primera mà la voluntat de cadascuna.

Davant d’això, expressen la preocupació per la situació que estan vivint les famílies davant la incertesa en què es troben. En aquest sentit, convida l’Ajuntament i la Generalitat a trobar una solució.

També recorden que el lloguer d’aquest espai del Casal Bisbe Cartañà té el seu origen en l’any 2014. L’Ajuntament no disposava del terreny que havia de cedir a Educació per construir el nou institut, i amb la voluntat de resoldre aquest problema es va acordar l’ús del Cartañà i del pavelló de Sant Josep com a equipament provisional. Es va pactar un lloguer per sota del preu de mercat, de 10 anys de durada prorrogable, i que anava en funció de l’ocupació: Educació disposava des del principi de l’edifici -2.300 metres quadrats- i el lloguer augmentava a mesura que creixia el nombre d’alumnes.

Girona ha pagat uns 800.000 euros de lloguer al llarg d’aquests deu anys al Bisbat per fer ús de les instal·lacions del Cartañà mentre no té l’edifici a l’antiga nau de l’empresa Simon.