El concurs per escollir un director financer queda desert i l'empresa d'aigües seguirà sense directius

El procediment exprés per a l’elecció del càrrec per substituir la persona que ha plegat, no fructifica i ara es farà un procés ordinari amb unes altres bases

Catsa segueix amb els tràmits per triar un gerent i un director tècnic, perquè l’anterior va ser destituïda

Sense direcció a l’empresa, les actuacions les estan dirigint els tres ajuntaments

La seu de l’empresa d’aigües al Barri Vell, en una imatge d’arxiu.

La seu de l’empresa d’aigües al Barri Vell, en una imatge d’arxiu. / Aniol Resclosa

Tapi Carreras

Tapi Carreras

El procediment urgent per seleccionar un director econòmic i financer per l’empresa pública d’aigües de Girona, Salt i Sarrià, Cicle de l’Aigua del Ter (CATSA) no ha sortit tal com volia l’Ajuntament de Girona. El concurs públic ha quedat desert. Es volia anar de pressa per poder cobrir la plaça, ja que actualment no hi ha cap directiu a l’empresa i només es van donar dos dies per presentar-se. Hi havia cinc aspirants, dels quals dos van passar la final. Els altres tres no acreditaven cinc anys d'experiència en àmbits de gestió vinculats a l’administració pública o entitats vinculades a la prestació de serveis públics. Segons fonts municipals han assenyalat que «cap de les candidatures complien amb el perfil demanat per la plaça». Segons ha pogut saber Diari de Girona, un dels candidats ni s’hauria presentat a l’entrevista final.

Ara s’estan enllestint unes noves bases per tal de fer el procés públic per la via ordinària. «Es publicarà l’anunci de l’oferta una vegada ho hagi aprovat el consell d’administració», han assegurat fonts de l’Ajuntament. Amb tota probabilitat, aquestes noves bases no seran tan exigents a l’hora d’acceptar aspirants amb l’objectiu d’assegurar-se que la plaça no quedi, novament, deserta.

Amb el reinici del procés per la via ordinària es renuncia a tenir almenys un directiu a l’empresa d’aigües durant els pròxims mesos perquè també s’està enmig d’un procés selectiu per trobar algú que s’encarregui de la gerència i algú que sigui el responsable de la direcció tècnica.

Diferència de ritmes

La plaça de director financer s’havia intentat cobrir a ritme frenètic. Feia ben poc que el fins aleshores director financer, Àlex Aguilar, havia comunicat que volia deixar el càrrec amb la intenció d’iniciar un nou projecte personal. Havia entrat a l’empresa el novembre de 2017, designat per l’Ajuntament de Girona després que un jutge nomenés els tres ajuntaments com a administradors judicials d’Agissa (l’antiga companyia mixta), mentre s’investigaven les possibles irregularitats econòmiques de la part privada de l’empresa (Girona SA).

El mateix Ajuntament admetia que es volia anar el màxim de ràpid trobant el substitut d’Aguilar perquè no hi havia directius. La data de publicació de les bases del procés selectiu per optar a la plaça es van fer públiques el 17 de gener i el termini per presentar-se començava l’endemà i acabava el dia 19 d’aquest mateix mes. El dia 24 ja s’havien d’haver fet les entrevistes als finalistes i a hores d’ara ja hi hauria nou càrrec. La retribució anual per al nou director financer serà de 72.000 euros anuals bruts.

Sense gerent ni director tècnic

Aquest procés tenia l’accelerador premut i acabava passant per davant del procés selectiu del gerent i el director tècnic. En aquest cas, les bases vàlides pel procés de selecció de la gerència es van publicar el 5 de desembre de l’any passat i els interessats podien presentar la seva candidatura fins al 2 de gener d’enguany. Pel que fa a la direcció tècnica, les bases es van publicar el 20 de novembre de l’any passat i els candidats es podien presentar fins al 14 de desembre.

Ambdós processos estan encara en la fase d’al·legacions dels aspirants que inicialment s’havien descartat perquè no havien lliurat la documentació requerida. Als dos concursos s’hi van presentar un total de 38 candidats però provisionalment, només 14 havien passat el primer tall. El gerent tindrà una retribució anual bruta de 78.000 euros i el director tècnic, 72.000 euros.

Fins al juliol de l’any passat Laura Mascort ocupava els dos càrrecs. Va ser destituïda acusada d’una irregularitat «greu» que consistia en espiar el correu d’un treballador. Com Aguilar, havia entrat a l’empresa el 2017 i va fer el salt de l’empresa mixta (Agissa) a l’empresa pública (CATSA) quan la societat va ser liquidada.

Mentrestant, les actuacions les estan dirigint els tres ajuntaments.

Subscriu-te per seguir llegint