Acomiaden la gerent de l’empresa d’aigües de Girona per espiar el correu d’un treballador

Una denuncia d’un empleat va derivar en un expedient i un estudi pericial que va confirmar la «vulneració al dret de la intimitat» i al del «secret de les comunicacions»

Un gabinet extern detalla que la llei indica que s’ha d’extingir el contracte» en aquests casos

En les properes setmanes s’obrirà el procés selectiu per rellevar-la al capdavant de l’ens

Les oficines de la companyia d'aigües al carrer Ciutadans de Girona.

Les oficines de la companyia d'aigües al carrer Ciutadans de Girona. / ANIOL RESCLOSA

Tapi Carreras

Tapi Carreras

L’empresa pública Cicle de l’Aigua del TER SA (CATSA) va acomiadar ahir la directora tècnica i gerent de l’entitat, Laura Mascort, per una «falta disciplinària» considerada greu. Segons ha pogut saber Diari de Girona, la companyia pública gestionada pels ajuntaments de Girona, Salt i Sarrià, la fins ara gerent hauria espiat el correu electrònic d’un treballador.

Des de l’Ajuntament deGirona es va informar, en un comunicat, que la decisió s’havia pres «un cop la direcció de l’empresa ha considerat provats els fets imputats que revelen que hi ha hagut una transgressió de la bona fe contractual i un abús de la confiança que l’empresa li tenia dipositada, així com una vulneració al dret de la intimitat i al dret del secret de les comunicacions».

Una denúncia, l’origen

Segons ha pogut saber aquest diari, un treballador hauria denunciat que algú podria haver estat observant el seu correu electrònic, el 14 de maig. Arran d’aquesta queixa, l’empresa va obrir un expedient per analitzar la denúncia i va demanar una prova pericial per determinar si realment s’havia accedit al correu electrònic i qui. L’anàlisi hauria confirmat que era la gerent. Amb aquest estudi a sota del braç es va encarregar un informe un gabinet extern a l‘empresa i a l’Ajuntament per tal que determinés què calia fer. El gabinet va indicar que, segons la llei, la infracció suposava l’acomiadament de la persona. De fet, segons el comunicat municipal, s‘indica que «per incompliment greu i culpable de les seves obligacions com a alta directiva es procedeix a l’extinció del seu contracte de treball per haver incorregut en faltes qualificades com a molt greus» segons el Conveni Col·lectiu estatal del Cicle integral de l’aigua i d’acord amb un Reial Decret Legislatiu pel qual s’aprovava el text refós de la Llei de l’Estatut dels Treballadors.

Havia estat designada pel càrrec a finals del 2017 i ara l’Ajuntament obrirà un concurs públic per cobrir la plaça

En les properes setmanes, CATSA obrirà el procés selectiu per rellevar-la al capdavant de l’ens.El tinent d’alcaldia de l’àrea de Gestió de Recursos i Atenció a la Ciutadania, Sergi Font, ha indicat que espera cobrir la plaça «de manera ràpida i diligent» així com nomenar els nous consellers del consell d’administració i «recupera el dia a dia» de l’empresa. Actualment, el consell d’administració està en funcions per les eleccions i tot i que els tres ajuntaments ja han escollit quins regidors en formaran part, encara no s’han aprovat tot els passos per fer-se efectius. 

Des del 2017

Laura Mascort va ser nomenada gerent i directora tècnica de la companyia pública el novembre del 2017. Va ser designada per l’Ajuntament de Girona com la persona més adequada en temes d’aigua després que un jutge nomenés els tres ajuntaments com a administradors judicials d’Agissa (l’antiga companyia mixta), mentre investigava les irregularitats econòmiques de la part privada de l’empresa.