Girona canvia la Diada de la Policia per una jornada de formació amb reconeixements

L’any passat no es va celebrar l’entrega de guardons a actuacions meritòries pel conflicte laboral i perquè Guanyem no era partidari d’un acte policial exclusiu

L’Ajuntament està treballant en un acte  de reconeixement que abarqui tots els treballadors municipals

Imatge de l'acte de la Diada de la Policia, l'any 2022.

Imatge de l'acte de la Diada de la Policia, l'any 2022. / Aj. de Girona

Tapi Carreras

Tapi Carreras

L’Ajuntament de Girona preveu canviar el format de la diada de la Policia Municipal i reconvertir-la en una jornada de formació que inclourà una cloenda on tindrà lloc l’entrega dels reconeixements previstos a agents i a ciutadans que en els darrers mesos han permès detenir o salvar persones de situacions difícils. Segons assenyalen fonts municipals, «aquest format s’ha treballat de manera conjunta amb la Policia municipal». La idea és celebrar aquesta jornada molt probablement al llarg del mes de maig.

L’any passat no es va celebrar la Diada de la Policia Municipal. En un primer terme, es va argumentar que es volia evitar qualsevol interferència amb les eleccions municipals que s’havien de celebrar el mes de maig.

També però, es va posar sobre la taula que s’estava enmig de les negociacions salarials i laborals de la plantilla, entre els sindicats policials i els representants municipals. El conflicte no s’ha tancat i han seguit les protestes. 

Pel mig però, a més a més, hi ha hagut també un nou govern, ara tripartit però liderat per Guanyem, que també ostenta la regidoria de Convivència i Seguretat, amb Sílvia Aliu i Gifre al capdavant.

Ja en l’anterior mandat, l’actual alcalde, Lluc Salellas, va criticar en diverses ocasions l’organització d’aquesta diada. A parer, seu, caldria un esdeveniment que destaqués les tasques de tota la plantilla municipal i no només d’una part com és, en aquest cas, la policia. 

De fet, paral·lelament, s’està treballant en un altre acte de reconeixement que abarqui tots els treballadors municipals.

Subscriu-te per seguir llegint