Has pensat a tenyir el pèl de la teva mascota?

La moda d'Instagram: els gossos són tendència en tints

Tenyir el pèl de la nostra mascota: tendència o intoxicació?

Tenyir el pèl de la nostra mascota: tendència o intoxicació? / pvproductions

Cristina Clopés

Cristina Clopés

Les modes són passatgeres. Algunes poden ser inofensives, altres, molt nocives. Els cànons de bellesa, cada cert temps canvien. Fa més de 10 anys enrere, per exemple, agradaven les dones molt primes; ara, en canvi, com més corbes, millor. I us heu plantejat quina afectació psicològica porta aquesta moda? Problemes de salut, com anorèxia, bulímia i, operacions i retocs estètics. Però, això només succeeix amb les persones? No! Avui us expliquem els perills de tenyir el pèl de la vostra mascota.

Les xarxes socials s'han tornat molt perilloses, ja que no tothom sap distingir el bé del mal. Malauradament, hi ha molt poca censura a les xarxes i això ho podem veure amb el contingut que apareix a TikTok o a Instagram, entre altres. El contingut no està verificat i això pot causar greus repercussions en diversos àmbits; des de la salut, arribant a la mort en casos més greus. I si parlem dels consells o tendències de les mascotes? Quin contingut trobem a les xarxes?

Tenyir la teva mascota està de moda

Instagram ha viralitzat tenyir gossos. Cada vegada són més els usuaris que practiquen aquesta moda amb els seus animals de companyia. Hi ha persones que han "disfressat" el seu gos de girafa, per exemple. Li han tallat el pelatge i li han fet la forma per assemblar-se a aquest animal de coll llarg. I per fer-ho bé, l'han tenyit igual que l'animal amb taques marrons fosques i el cos marró clar. Com mola, oi?

També trobem altres "artistes" que han tenyit diverses parts del seu amic caní: cabells del voltant del cap, cua i potes. Els colors escollits han estat impressionants: groc, lila, rosa, blau i verd. I a més, les ungles les portava de color rosa; una preciositat de gosseta.

Qui tipus de tint haig d'utilitzar si vull portar la meva mascota a la moda

Hi ha tints especials per a mascotes. A més, és molt fàcil trobar-los per Internet. Aquests productes estan dissenyats especialment per a la nostra mascota. El producte ha estat modificat per adaptar-se al pH de la pell del gos i a més, el producte ja ha passat un control per evitar intoxicacions greus en cas de ser ingerits.

A més, fora d'Espanya hi ha un munt de perruqueries canines que practiquen aquesta tendència. Aquí és més difícil trobar centres canins que vulguin tenyir la teva mascota.

Mai apliquis tint d'humà al teu gos. Aquests productes són molt perjudicials per a ells. Si llepessin el producte, la seva intoxicació podria ser molt greu, provocant danys orgànics. Això podria representar la mort del teu gos. A més, poden produir cremades a la pell.

Tot i això, ningú garanteix que l'animal no pateixi una reacció al·lèrgica lleu, moderada o greu. Aquests productes poden produir picors, irritació i vermellor. I en els casos més greus poden produir reaccions cutànies greus. En aquest cas, s'hauria d'acudir d'urgències al veterinari més proper. 

Els albins o els cadells solen tenir més reaccions per sensibilitat, així que, compte!

El cas del gos de Florida

Hi ha persones que són fanàtiques del manga, per exemple. En aquest cas, en particular, el protagonista de la nostra història és Pikachu. Un gosset que va aparèixer en un partit de l'NBA a Florida. El seu amo va decidir tenyir-lo com Pikachu, ja que la seva passió per la sèrie de dibuixos animats podia més que l'amor pel seu caní. Així doncs, l'amo de l'animal va ser multat perquè a Florida està prohibit tenyir els animals.

Els animals també tenen els seus drets

Problemes psicològics

Quan tenyim la nostra mascota, necessitem molta precisió. Aquest moment pot arribar a durar hores, segons com vulguem "disfressar" a la nostra mascota. Durant aquest temps, la mascota començarà a estressar-se i a patir ansietat. I després de la seva transformació, de segur que la gent ens pararà per mirar-lo, tocar-lo o fer-se fotos amb ells. I això és molt perjudicial per a la nostra mascota.

Així doncs, realment val la pena seguir la moda? Recorda tots els perjudicis físics i psicològics que patirà el teu gos. Cuidar-lo és responsabilitat teva.