El cotxe elèctric agafa velocitat

Girona se situa actualment com la quarta província d’Espanya amb més presència de vehicles elèctrics

Un cotxe recarregant en una imatge d'arxiu.

Un cotxe recarregant en una imatge d'arxiu. / DdG

David Céspedes

David Céspedes

El vehicle elèctric va augmentant la seva presència i quota de mercat. A poc a poc, la mobilitat va canviant i es va adaptant als nous temps i a les noves necessitats. Els combustibles tal com els tenim entesos fins ara estan experimentant un important canvi i la mobilitat elèctrica és cada cop més present a les ciutats tant a nivell privat com en el transport públic. Les dades que hi ha sobre la taula venen a confirmar aquesta tendència: el cotxe elèctric agafa velocitat.

Per exemple, la demarcació de Girona és la quarta de l’Estat amb vehicles elèctrics. Així ho va determinar recentment, la patronal de l’assegurança espanyola, Unespa que va situar el conjunt de les comarques gironines com a quarta província Girona on el vehicle híbrid i l’elèctric té més pes relatiu, representant el 3,67% del parc mòbil, només superada per Madrid (6,33%), Barcelona (4,88%) i les Illes Balears (3,68%). I pel que fa estrictament a la ciutat de Girona el 4,5% dels vehicles eren híbrids o elèctric l’any 2021, la desena ciutat amb més cotxes de motorització elèctrica de tot l’Estat, segons aquestes mateixes dades.

D’acord amb aquest estudi, el parc d’automòbils elèctrics i híbrids va créixer un 37% en un sol any i es va acostar al milió d’unitats a Espanya, cosa que representa al voltant del 3,7% del total de cotxes assegurats.

Dins del mercat automobilístic gironí, la venda de cotxes elèctrics és igualment molt destacada. Per exemple, l’octubre passat, el conjunt de cotxes elèctrics, híbrids i de gas va representar més de la meitat de les vendes a Girona. Concretament, un 57% dels cotxes matriculats a les comarques gironines van ser d’aquest segment. Els turismes híbrids, amb 387 cotxes matriculats, van liderar les vendes.