Què fer aquest Diumenge de Rams a Girona

La Benedicció i el Tortell en són els protagonistes

Palma Diumenge de Rams

Palma Diumenge de Rams / Pixabay

Aquest diumenge, la Catedral de Girona gaudirà de joia, gràcies els gironins i les gironines que aniran a beneir els rams, les palmes i els palmons. Diumenge de Rams és un dia especial per gaudir de la família i dels més petits de la casa. Toca mudar-se: camisa, vestit, les sabates dels diumenges... Són tradicions que tot i que, anem avançant en molts aspectes i la cultura tradicional no té la mateixa devoció que fa vint anys enrera, encara se segueixen celebrant. 

El Diumenge de Rams és una celebració cristiana que es du a terme a l'inici de Setmana Santa. Aquesta festivitat recorda l'entrada de Jesucrist a Jerusalem, juntament amb els seus deixebles, als inicis de l'última setmana abans de la seva crucificció. Durant aquesta festivitat els padrins regalen als fillols les palmes o els palmons i van a l'església a què els hi beneeixin abans de la celebració de la missa del Diumenge de Rams.

Diumenge a les 11 h del matí se celebrarà la Benedicció de Rams, seguit de la Santa Missa a la Catedral de Girona. Serà un moment per gaudir de les tradicions religioses i familiars. Quan acabi la Santa Missa serà el moment de visitar la ciutat, gaudir del dinar familiar i acabar menjant el famós Tortell de Rams. Prepareu-vos per gaudir d'una meravellosa Setmana Santa a Girona!