TV3 i Catalunya Ràdio obren una temporada de novetats

La sèrie «Això no és Suècia» i el retorn d’Albert Om marquen les tardes de la televisió, i Ricard Ustrell i Manel Alías debuten als matins i nits de ràdio

Presentació de la nova temporada de TV3 i Catalunya Ràdio. | GEMMA SÁNCHEZ

Presentació de la nova temporada de TV3 i Catalunya Ràdio. | GEMMA SÁNCHEZ / acn. barcelona

acn. barcelona

TV3 i Catalunya Ràdio estrenen dilluns 4 de setembre una nova temporada caracteritzada per l’impuls de la marca 3Cat com a gran paraigua dels mitjans audiovisuals públics, amb el propòsit d’oferir una «gran aposta» en informació i entreteniment. A la televisió, es reestructura la programació de la tarda –Planta Baixa redueix horari-, torna Albert Om amb el programa setmanal Una altra història i s’estrenarà la sèrie Això no és Suècia. «La competència s’ha renovat, però tenim una aposta prou forta per continuar guanyant», va ressaltar ahir el director de TV3, Sígfrid Gras, durant la presentació de la temporada. A les ones, hi destaca el debut de Ricard Ustrell al capdavant del Matí de Catalunya Ràdio i de Manel Alías al Catalunya Nit.

La presidenta de 3Cat, Rosa Romà, va ressaltar que la nova temporada suposa entomar «3 reptes», que ha identificat en l’avenç del pla estratègic «per ser referents en continguts de qualitat i rigor en català», el desplegament de la nova plataforma de continguts a la carta i la «reconnexió» amb la ciutadania «per ser més líders», tot reforçant la col·laboració entre TV3 i Catalunya Ràdio.

Entre les novetats d’aquesta tardor, ha destacat la reforma de la programació de les tardes de dilluns a divendres. Es mantenen Cuines i Com si fos ahir, però queda retallada la durada de Planta Baixa per donar espai a la sèrie El paradís de les senyores i al concurs Atrapa’m si pots -que per primer cop es produirà des de Catalunya. Els vespres els continuarà ocupant Està passant. Pel que fa a les noves propostes, ressalta el retorn d’Albert Om a la televisió pública. Om dirigeix el programa setmanal Una altra història.

A Catalunya Ràdio, dilluns a les 06h debutarà Ricard Ustrell al capdavant del Matí de Catalunya Ràdio. Ustrell combinarà la direcció del programa amb la continuïtat de Col·lapse els dissabtes a la nit a TV3. L’emissora també introdueix canvis a l’informatiu del migdia, on retorna Òscar Fernández, i estrena un nou format del Catalunya Nit, encapçalat per Manel Alías.