Els millors plans per aquest cap de setmana a les comarques gironines

Et presentem un recull de les millors propostes per gaudir del temps lliure

cds

cds / DdG

Les comarques gironines presenten un bon ventall de propostes per sortir de casa aquest cap de setmana. N'hem fet una selecció per a tu.

Fira del Tap i el Suro · Dissabte 17 i diumenge 18 · Diversos espais, Cassà de la Selva

La Fira del Tap i el Suro és un esdeveniment temàtic i sectorial que durant el cap de setmana posa de rellevància el món del suro, un producte natural molt arrelat a la majoria de municipis del voltant del massís de les Gavarres entre ells Cassà de la Selva. S’hi podrà descobrir on es fabriquen molts dels taps de suro que fan de guardians de les millors ampolles de vi i cava del món. Suro, indústria i gastronomia. Un circuit rodó que permet viatjar des de les Gavarres fins a les taules de qualsevol restaurant o casa del món. La Fira del Tap i el Suro de Cassà de la Selva compta enguany amb més de 40 activitats programades per a tots els públics. 

FIRES I FESTES - FIRA DEL TAP I DEL SURO

FIRES I FESTES - FIRA DEL TAP I DEL SURO / MARC MARTI FONT

Fira d'Indians · Dissabte 17 i diumenge 18 · Cadaqués

Cadaqués acull aquest cap de setmana la festa dedicada als cadaquesencs que van marxar a Cuba a fer fortuna a principis del segle XX amb la recreació de l’ambient de l’època. Hi haurà venda de productes artesans, demostració d’oficis tradicionals, espectacles, havaneres i música cubana.

Fira de les herbes i flors de muntanya · Dissabte 17 · Carrers i places de Setcases

La Fira de les herbes i flors de muntanya presenta diferents activitats: el mercat d’artesans, exposició de plantes i flors seques, conferències i tallers de confecció d’un ungüent, entre altres...

Fira dels Americanos · De divendres 16 a diumenge 18 · Lloret de Mar

Lloret de Mar celebra aquest cap de setmana una nova edició de la Fira dels Americanos. La celebració proposa un viatge al passat amb demostracions d’oficis, animacions teatrals, mercats d’artesania, exposicions de productes d’ultramar, visites guiades per ensenyar el patrimoni artístic heretat dels indianos, concerts, degustacions de rom i tallers de daiquiris, entre d'altres activitats.

Un ballet còmic en tres actes · Diumenge 18 a les 12h i 17:30h · Teatre Municipal de Girona

Coppélia és un espectacle de ballet còmic en tres actes. A càrrec d’El Ballet Jove de Girona i l’Orquestra Simfònica de Grau Professional del Conservatori de música de la Diputació de Girona. 

Un tribut als Skatalites · Dissabte 17 a les 22h · Plaça de Catalunya, La Pera

The Gramophone Allstars Big Band presentaran aquest dissabte, en el marc del Jazz Pera i dins el festival Ítaca, Cultura i Acció, Love Letter, vinil 10, un treball inspirat en el llegat de la llegendària banda jamaicana The Skatalites que combina composicions originals i versions.

The Gramophone Allstars Big Band

The Gramophone Allstars Big Band / DDG

Festival de ioga emporiom · Dissabte 17 · Conjunt arqueològic d’Empúries

Amb les entrades pràcticament exhaurides, el festival de Yoga & Kirtan torna per segon any consecutiu aquest dissabte al conjunt arqueològic d’Empúries. Emporiom uneix la cultura grecoromana i índia de sol a sol amb un programa enfocat en el benestar del cos, la ment i el cor.

Xuriguera i Faixedas al Festimams · Diumenge 18 a les 18h · Auditori de la Mercè, Girona

Carles Xuriguera i Fel Faixedas engeguen, en el marc de la programació del Festimams, la gira per celebrar els primers 25 anys junts a l’escenari. Una gira per compartir 25 anys de penes i glòries amb el públic que els ha acompanyat tot aquest temps. Riures i més riures en una gran nit de festa. 

Trobada Gegantera · Diumenge 18 a partir de les 10 h · Parc del Convent dels Agustins, Palamós

Diumenge, a partir de les 10 h al Parc del Convent dels Agustins de Palamós, tindrà lloc la 24a Trobada Gegantera. La trobada compta enguany amb la participació de les colles de Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Maçanet de la Selva, Castellbisbal i Caldes de Malavella.