Deu plans per gaudir del cap de setmana a les comarques gironines

Una selecció de propostes per sortir de casa i gaudir d'un merescut descans setmanal

Tossa de Mar celebra dissabte la popular Ressaca de Carnaval

Tossa de Mar celebra dissabte la popular Ressaca de Carnaval / David Aparicio

Redacció

1. Jarabe de Palo a La Mirona de Salt

- Divendres 23 a les 21 h a la sala La Mirona de Salt

Gairebé quatre anys després de la mort de Pau Donés, el 2020, la banda de músics que l'acompanyava a Jarabe de Palo es reuneix per retre-li tribut. L'extensa gira de concerts arriba aquest divendres a Salt, on es podran escoltar gairebé una vintena dels grans èxits del grup.

2. La XLIII Fira de la Mel de Crespià

- Dissabte 24 i diumenge 24 als carrers i places de Crespià (Pla de l'Estany)

La XLIII Fira de la Mel omplirà aquest cap de setmana els carrers i places de Crespià d'activitats per a tots els públics, amb la mel com a protagonista. Es tracta d'un esdeveniment d'origen medieval que recorda els temps en els quals el municipi era un dels punts més importants en matèria d'exportació de mel a l'estranger, principalment a Itàlia.

3. Una conversa amb el fotoperiodista Bernat Armangué a Girona

- Dissabte 24 a les 12 h a la Casa de Cultura de Girona

En el marc de la Setmana dels Rahola, el fotoperiodista Bernat Armangué (Barcelona, 1978) mantindrà aquest dissabte una conversa amb l'escriptora Mar Bosch. Armangué, que va guanyar un Premi Pulitzer 2023 per la seva feina a Ucraïna, fa gairebé vint anys que treballa per a l'agència Associated Press, on ha ocupat corresponsalies a l'Orient Mitjà o a l'Àsia del Sud.

4. "Obre els ulls" UAP24 a Girona

- Divendres 23 a les 20 h i dissabte 24 a les 17 h i a les 20 h al Teatre Municipal de Girona

"Obre els ulls" és un espectacle musical de creació pròpia en què participen 140 joves actors i actrius procedents de diverses escoles i instituts gironins que, sobre l'escenari, representen quatre col·lectius simbòlics de la societat contemporània: els consumistes, els treballadors, els dominadors i els itinerants.

5. "Marvel VS DC en concert" a l'Auditori de Girona

- Dissabte 24 a les 20 h a la Sala Montsalvatge de l'Auditori de Girona

Les millors bandes sonores dels herois de Marvel i de l'univers DC sonaran aquest dissabte al vespre a l'Auditori de Girona de la mà de la Franz Schubert Filharmonia sota la direcció de Gerard Pastor. No hi faltaran melodies emblemàtiques com les de les pel·lícules "Spiderman" o "Superman"

6. Arar clouen el cicle L'Anticogelant a Girona

- Dissabte 24 a les 20 h a l'Ateneu 24 de Juny de Girona

Arar, un duet format per la gironina Maria Cruz Millet (saxos, veu i piano) i la barcelonina Marina Tomàs Amado (guitarra espanyola, veu i efectes), serà l'encarregat de tancar el cicle L'Anticongelant que té lloc a l'Ateneu 24 de juny de Girona.

7. "Un tal Quixot" a la sala La Planeta de Girona

- Dissabte 24 a les 20 h i diumenge 25 a les 18 h a La Planeta de Girona

Amb una peculiar barreja de música i humor, Marcel Tomàs i Toni Escribano interpreten a "Un tal Quixot" a un conferenciant i un mosso de manteniment per narrar els capítols de l'obra universal de Cervantes. Un espectacle on la bogeria del Quixot atraparà els protagonistes.

8. La Ressaca del Carnaval a Tossa de Mar

- Dissabte 24 a partir de les 16.30 h a l'Av. Ferran Agulló de Tossa de Mar

La popular “Ressaca del Carnaval” arrencara amb una Gran Rua, amb sorpreses durant el recorregut habitual que acabarà amb el concurs de coreografies “Sambòdrom” al pavelló d’esports. El fi de festa es farà al pavelló fins ben entrada la matinada, i inclourà l’entrega de premis de la gran rua i del concurs de coreografies. Enguany i com a novetat s’anomena “After Premis” i inclourà sorpreses, regals, presentadors i sessió de destacats dj’s.

9. El "Búnquer Confidencial" a Figueres

- Diumenge 25 a les 18 h al Teatre Municipal El Jardí de Figueres

Peyu, Jair Domínguez i Neus Rossell duen a l'escenari les històries del reeixit programa de Catalunya Ràdio "El búnquer". L'espectacle ressegueix deu biografies quirúrgicament escollides que només es poden narrar en la clandestinitat i intimitat d'un teatre.

10. El Dansem de Càritas al Teatre de Salt

- Diumenge 25 a les 19 h al Teatre de Salt

"Dansem" és un espectacle solidari amb 14 números de dansa variat, on diversos grups d'estils i edats diferents exposen les seves idees i creacions i, alhora, és una invitació a reforçar l’esperança per la igualtat de drets entre totes les persones que vivim en aquesta casa comuna, la Mare Terra.