La justícia del TC

Joan Sayeras i Mercader. bàscara.

Esquerra Republicana de Catalunya demana al Tribunal Constitucional que es pronunciï sobre els resultat de les eleccions a Girona. Ara que gràcies a l´Estatut s´ha tirat de la manta del TC i hem vist com, al lloc de jutjes neutrals, hi ha uns subordinats al PSOE i al Patit Popular. Podia haver-ho demanat directament al Parlament, hauria tingut la mateixa resposta i més ràpida. Què esperava Esquerra, que finalment els jutges del TN serien imparcials i s´oblidarien de qui deuen el càrrec i per què han sigut triats? A aquestes alçades ja tothom sap que la justícia que imparteix aquest tribunal està venuda abans d´anar a la fira.

Un homenatge pòstum ben merescut

Lluís Torner i Callicó. GIRONA.

El passat dia 29 de juny, festivitat de Sant Pere i Sant Pau, a la fins ara Fontana d´Or, avui CaixaForum, va tenir lloc la celebració d´un merescut homenatge pòstum –al qual per descomptat ens sumem– en memòria d´un personatge gironí, desaparegut no fa gaire, que va deixar la seva empremta i el seu bon record, al gran nombre de gironins i gironines, que vàrem tenir el goig de recórrer, un dia o altre, amb més o menys assiduïtat, a la seva gran professionalitat i bonhomia. Ens referim al que al decurs de molts anys, primer com a empleat, després com a gerent i darrerament com a propietari, fou l´ànima de la Llibreria Geli, al carrer de l´Argenteria, l´enyorat Pere Rodeja. L´auditori de la Fontana, ple de gom a gom, de companys i companyes del Gremi de Llibreters de Girona, juntament amb un bon nombre de ciutadans i ciutadanes, amb moltes cares conegudes de dins l'àmbit cultural gironí, i per descomptat la presència de tota la família de l´homenatjat, varen donar-se cita per declarar el dia 29 de juny, de cada any, com la «Festa anual dels llibreters gironins», dins del qual es farà el reconeixement de la tasca d´algun dels membres del gremi, o d´algun dels seus col·laboradors.

Diversos personatges gironins, també prou coneguts, varen tenir unes sentides paraules de lloança, envers la memòria i la figura d´un professional tan peculiar i entranyable, i per això tan estimat; mentre a una pantalla s´anaven passant imatges de la vida del preuat llibreter.

També es pensa sol·licitar, a l´Ajuntament gironí, l´atorgament del nom d´aquell a algun carrer de la ciutat, a la qual ell va saber honorar i estimar, com a excel·lent professional i bon ciutadà.

Celebrem que en Pere, des d´allà on és ara –on es deu haver retrobat amb la filla que el precedí– s´hagi adonat veritablement del munt d´amics i bons records que ha deixat. I pel que fa a la família que ell tant va estimar, que sentin el sa orgull d´haver estat, respectivament, la seva dona, fills i néts; i puguin seguir el seu exemple.

Més queixes

de Ryanair

Mateu Frigolé Teixidor. Canet d´Adri.

Quantes empreses gironines es podien salvar amb la malaguanyada subvenció a una de les més malagraïdes i prepotents companyies de l´aviació civil, anomenada Ryanair?

Com és possible no trobar-ne una altra que tracti els usuaris com a persones? I ho dic perquè una filla meva embarassada, i amb una nena de tres anys, va ser tractada per una de les hostesses que surt cada any al calendari amb poca roba, i només riu en aquesta foto, que la va voler humiliar donant-li el pitjor seient intentant inclús separar-la de la petita. Aquesta gent hem d´ajudar?, que es quedin a Irlanda, país on els seus mateixos compatriotes en diuen les mil pestes. I no en varen tenir prou que encara varen haver de pagar un suplement de 40 euros cada un, filla inclosa, per no haver imprès els bitllets 4 hores abans. I no vull anomenar altres «jugades» d´aquesta banda de malfactors fetes a coneguts meus, perquè la carta seria molt llarga.

Repeteixo, quina pena donar tants milions a gent d´aquesta mena. Ho haurem de suportar perquè els de dalt diuen que és molt bo per al turisme gironí, encara que arribarà el dia que a la muntanya de Rocacorba ja no sentirem l´olor del romaní, la ginesta, o la farigola. El querosè ho enveri