Cristina Cifuentes, delegada del Govern a Madrid, va arribar al càrrec amb l'aurèola que no semblava del PP, que ve a ser com arribar a ginecòleg amb el prestigi de no haver estudiat medicina. Es tractava, en fi, d'una aurèola absurda, molt comú, no obstant això, en el nostre món contradictori. Hi ha capellans que agraden perquè no semblen capellans, acadèmics admirats perquè no semblen acadèmics, milionaris que enlluernen perquè no semblen milionaris, i així de manera successiva. La contradicció assoleix el paroxisme quan el Rei, màxim exponent de l'acció protocol·lària, se salta el protocol. Nosaltres, no obstant això, ens rendim de seguida davant Cristina Cifuentes perquè, a més de ser del PP, i en contra del que pensaven els seus companys de partit, semblava del PP.

Per si de cas quedessin dubtes, aquí hi ha les seves recents declaracions sobre el 15-M. Cifuentes acaba d'insinuar que el moviment està més organitzat del que sembla i que potser posseeix un suport econòmic. Tot molt misteriós: està més organitzat del que sembla i potser té suport econòmic. Com veuran, es tracta de desprestigiar una cosa a base de dibuixar ombres al seu voltant. No importa si les ombres són intel·ligents o ximples, el que compta és que siguin ombres, perquè les ombres, excepte per als poetes i els filòsofs, tenen mala fama. La sospita s'esvaeix quan descobrim que Cristina Cifuentes gaudeix del que critica en els altres, és a dir, la delegada del Govern a Madrid està més organitzada del que sembla i posseeix un suport econòmic important, posat a la seva disposició, a més, pels ciutadans, entre ells els ciutadans del 15-M.

Si Cifuentes, malgrat disposar de molta organització i molts diners, no és sospitosa de res (excepte, per a algun dels seus, de no semblar del PP), per què el 15-M o qualsevol altre moviment haurien de privar-se d'aquests beneficis? Imaginem ara la possibilitat que les mobilitzacions dels indignats haguessin estat un fracàs absolut. De què els hauria acusat Cristina Cifuentes? El més probable és que hagués dit que no tenien organització ni mitjans perquè, atesa la seva feblesa ideològica, no havien sabut proveir-se d'una cosa ni de l'altra. El bo del cas és que ambdós arguments funcionen. Que llesta!