Opinió

L’imprescindible treball en equip

Celebració del sub-18 femení del Bàsquet Girona

Celebració del sub-18 femení del Bàsquet Girona / Marc Martí Font

Quan a Diari de Girona vam decidir organitzar uns premis esportius, ho vam fer en una reunió en la qual abans d’entrar no teníem ni idea de què en sortiria. Va ser una trobada convocada pel gerent, Maneu Fernández, amb l’objectiu de posar sobre la taula una pluja d’idees monumental per, posteriorment, eliminar allò que no ens acabava d’agradar, que fos irreal o allunyat de les nostres possibilitats.

Responsables de diversos departaments del Diari vam debatre unes quantes hores i el resultat va ser els Premis Atenea i la Gala de l’Esport Gironí que se celebra avui a les instal·lacions del GEiEG de Sant Ponç a partir de les vuit del vespre. El gerent pretenia injectar-nos il·lusió a tots perquè: 1) ens destapéssim per aportar, sense complexos, tot el que ens passava pel cap; 2) decidir quin era el millor projecte, entre molts, per retornar a la societat gironina una part del que ens aporta al mitjà de comunicació i 3) engegar i desenvolupar l’esdeveniment com un veritable treball en equip.

Vam decidir-nos pels premis esportius, pensant que ens passem tot l’any parlant molt dels grans equips, mentre que de la resta només ho fem quan hi ha històries curioses, humanes o fites molt concretes. Vam sortir de la reunió amb deures, però satisfets de la feina feta i esperançats amb la que quedava per fer.

A les comarques de Girona hi ha centenars de clubs, milers d’esportistes, desenes de directius, entrenadors, treballadors i col·laboradors que molt sovint a canvi de molt poc fan una gran tasca per generalitzar una cosa que no fa gaires dècades estava a l’abast de només uns quants.

Quan jo era nen no tots teníem l’oportunitat de jugar a futbol, bàsquet o ping-pong, només per posar uns exemples. Molts quedàvem descartats perquè no érem prou bons o els nostres pares no creien que ens haguéssim d’apuntar a fer esport.

Ara és molt diferent. Una gran part de la societat té clar que la pràctica esportiva és necessària, saludable, formativa i educativa, especialment en valors, encara que a vegades costi de veure, no per responsabilitat dels clubs i els nens, sinó per alguns pares que pensen que algun dia el seu fill serà Messi.

Diari de Girona i Prensa Ibérica, amb el suport del GEiEG, hem organitzat els Premis Atenea i la Gala de l’Esport Gironí per agrair a tot aquest immens col·lectiu, des dels esportistes als responsables de clubs, col·laboradors, tècnics i treballadors, la feina del dia a dia.

En definitiva, volem premiar el treball en equip, imprescindible, perquè els nostres fills aprenguin i els pares puguem gaudir cada dissabte o diumenge de la feina feta la resta de la setmana. El mateix treball en equip que nosaltres ens vam inculcar en aquella ja llunyana reunió.

Premis Atenea logos peru de notícia

Premis Atenea logos peru de notícia