Opinió

Picaresca a les zones verdes

Amb tot el barri Devesa- Güell de Girona pintat de color verd, aparcar el cotxe a la via pública ja no serà gratuït a partir de l’octubre. No caldrà anar donant voltes i «perdent temps» per intentar trobar una plaça lliure gratuïta. No n’hi haurà.

Ja no cal entrar a valorar si la mesura és pertinent o no ho és. Ja està fet i l’ampliació de la zona verda en aquest sector amb 389 noves places -juntament amb 120 de verdes a Vista Alegre i 20 de blaves- ha costat 53.000 euros.

Ara caldrà estar atents a la picaresca -per no dir-ne incivisme- del grapat de conductors que «per cinc minuts» no estaran disposats a pagar ni posaran tiquet d’aparcament perquè, de fet, no estacionaran en una plaça pintada de color verd. «Per un moment» aparcaran en una plaça reservada per a persones amb mobilitat reduïda, en un pas de vianants, sobre la vorera, en doble fila, als espais reservats per a motos, als de càrrega i descàrrega o en encreuaments de carrers.

Aquests dies, des d’un parc infantil situat al carrer Pau Casals, en mitja hora he comptat cinc vehicles aparcant de mala manera per fer «un encàrrec ràpid». Tal hi fa si una cadira de rodes no pot passar. Ja trobarà una altra ruta. O si un altre cotxe ha de fer mil maniobres per passar. Si cal ja tocarà el clàxon.

Subscriu-te per seguir llegint