Desarticulada una banda de narcotraficants internacional a la Selva i França

L'operació conjunta de la Guàrdia Civil i la Gendarmeria amb el suport de les Policies Local de Lloret, Maçanet i Vidreres s'ha saldat amb 10 detinguts i dos investigats

Un dels cultius de marihuana desmantellat a la Selva

Un dels cultius de marihuana desmantellat a la Selva / Guàrdia Civil / Gendarmeria francesa

E.B.

Una operació conjunta de la Guàrdia Civil i Gendarmeria Francesa amb la col·laboració de les Policies Locals de Lloret de Mar, Maçanet de la Selva i Vidreres ha permès desarticular una banda de narcotraficants internacional a la Selva i França.

Ahir es va fer el dispositiu sobre el terreny i s'ha saldat amb 10 detinguts i dos investigats. Els agents en els 10 registres practicats durant l'operació policial a banda i banda de la frontera van confiscar diversos tipus de droga, més de 49.000 euros, una arma curta de foc real, 12 armes blanques i una armilla de la Gendarmeria, entre altres.

A la part gironina, els agents van detenir quatre persones que pertanyen a l'organització criminal a Maçanet de la Selva, Lloret de Mar i Vidreres. Els detinguts són de nacionalitat francesa i espanyola. Els 10 arrestats i els dos investigats estan acusats de ser presumptes autors de delictes de tràfic de drogues, de cultiu, elaboració de drogues, defraudació de fluid elèctric, tinença il·lícita d'armes i pertinença a organització criminal.

Han confiscat diversos tipus de droga, més de 49.000 euros, una arma curta de foc real, 12 armes blanques i una armilla de la Gendarmeria

La banda estava dedicada al tràfic de drogues entre Espanya i França. L'explotació de l'operació anomenada "Mapez" va començar l'any passat i durant tot el procés ha comptat amb diverses Ordres Europees de Recerca cap als integrants de l'organització criminal. Aquestes han permès realitzar les diverses indagacions i tasques operatives que finalment, ahir es va saldar amb la realització de 10 registres a domicilis de forma simultània d'ambdues bandes de la frontera. A l'operatiu hi van participar més de 200 efectius de la Guàrdia Civil i de Gendarmeria Francesa.

Marihuana, haixix, vehicles i armes

Durant les entrades i escorcolls dels habitatges, en què es van confiscar un total de 80,505 quilos de marihuana -es van desmantellar diverses plantacions-, 8,061 quilos de cabdells de marihuana, 303,3 grams d'haixix, 10,8 grams de cocaïna, 49.315 euros en metàl·lic. També van intervenir tres vehicles d'alta gamma, una moto, 12 armes blanques, una arma curta de foc real, una carrabina d'aire comprimit, una armilla antibales que duia el logotip de la Gendarmeria Francesa i material elèctric per al cultiu de marihuana.

Els agents mantenen la investigació oberta i no descarten més detencions.