L'alcalde de Vidreres anirà a judici per nomenaments irregulars a la Policia Local

Jordi Camps i tres membres de la Policia Local, entre els quals el cap i l'antic inspector, seran jutjats per prevaricació i usurpació de funcions

Redacció

L'Audiència de Girona ha confirmat la imputació contra l'alcalde de Vidreres, Jordi Camps, i tres membres de la Policia Local (l'antic inspector, el cap i un agent) per nomenaments irregulars al cos el 2020. La secció tercera, així com ho havia resolt el jutge d'instrucció, veu indicis de prevaricació i d'usurpació de funcions, motiu pel qual ha desestimat el recurs que havia interposat la defensa perquè s'arxivés la causa. Així doncs, es confirma l'obertura de judici oral contra els quatre investigats, que encara no té data.

La interlocutòria de la secció tercera assegura que s'han acreditat els nomenaments duts a terme per Camps, i que hi ha diversos indicis que podrien confirmar-ne la seva il·legalitat. També hi ha les testificals d'agents que indiquen que, a diferència dels investigats, sí que complien els requisits per ser nomenats. El secretari de l'Ajuntament també sosté que la designació del cap del cos es fa fer "prescindint totalment dels procediments legalment habilitats". L'auto també admet que la documental de la causa també indica que Camps va buscar assessorament, però resol que "no es pot descartar amb la contundència necessària que Camps dictés les resolucions administratives (...) sabent que eren injustes i per afavorir a dos dels investigats" i amb la col·laboració del tercer, que va emetre l'informe.

Nomenaments irregulars

Segons la interlocutòria del jutjat d'Instrucció 4 de Santa Coloma que va avançar ACN i que va, les irregularitats haurien començat l'agost del 2020, quan l'exinspector va demanar una comissió de serveis i l'alcalde va nomenar dos caporals substituts "tot i que no concorrien els requisits legalment establerts".  L'ajuntament va detectar aquesta "irregularitat" i, per això, el 16 de setembre del 2020 l'alcalde va declarar d'ofici la nul·litat del decret de nomenaments. Tot i això, uns dies més tard (el 8 d'octubre), va signar un altre decret atribuint a un dels dos policies les funcions de cap de la Policia Local. El jutjat apunta que continuava "sense reunir els pressupòsits exigibles".

Segons el jutjat, al llarg d'aquest temps es van signar decrets i contra decrets per solucionar la situació fins que el 6 de novembre l'alcalde va rubricar un altre document per convocar les bases del procés de selecció per a cap de la Policia Local.