Més de 30 infermeres de Tossa i Lloret ja recepten fàrmacs

Han prescrit un 46,2% dels nous absorbents i un 63,6% dels nous apòsits en els últims mesos

Una infermera  de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva fent una prescripció.

Una infermera de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva fent una prescripció. / CSMS

DdG

La prescripció infermera es va implantar a Catalunya a principis de 2021 i a poc a poc s’ha anat desplegant per tot el territori, implantant-se a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva l’abril del 2022.

A més, les infermeres dels centres del sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya (SISCAT) poden indicar medicaments que necessiten recepta mèdica sempre que estiguin inclosos en una guia oficial publicada pel Ministeri de Sanitat amb aquest efecte. De moment només poden prescriure tractaments per a ferides i cremades i en els pròxims mesos s’aniran incorporant més productes amb altres usos.

La nova competència permet millorar l’accés de la ciutadania a la seva medicació

Fins ara, aquests medicaments només podien ser prescrits pels professionals de medicina. La nova competència permet millorar l’accés de la ciutadania a la seva medicació, reforçar el rol autònom dels professionals d’infermeria de Catalunya i augmentar l’eficiència evitant la duplicitat de visites.

Actualment, els centres d’atenció primària de la Corporació compten amb 73 infermeres prescriptores, 17 a l’ABS Calella, 23 a l’ABS Malgrat-Palafolls i 33 a l’ABS Lloret – Tossa. A l’ABS Lloret-Tossa, la prescripció infermera significa gairebé un 5% del total de prescripcions realitzades a l’àrea bàsica. Els professionals d’infermeria, a més, han prescrit un 46,2% dels nous absorbents i un 63,6% dels nous apòsits.