Blanes estrena set carrosses per la cavalcada de Reis d'aquest 2024 en què participen 300 persones

Com l'any passat, s'ha tornat a habilitar una quarta cua al campament reial per a infants amb diversitat funcional

ACN/Ariadna Reche

Ses Majestats els tres Reis d'Orient han arribat aquest divendres poc abans de les sis de la tarda a Blanes. La primera parada l'han fet a la biblioteca comarcal, on a través de la seva màgia han ofert un espectacle pirotècnic acompanyats de la Colla de Diables Sa Forcanera, que els han rebut amb una batucada i els han escortat fins a les respectives carrosses, ubicades al passeig de la Marina on començava la rua. Enguany, la cavalcada de Reis a Blanes ha estrenat set carrosses i n'ha reformat una més; totes inspirades en temàtiques infantils. La celebració ha acabat al campament Reial al Passeig de Mar, on s'ha habilitat una quarta cua per mainada amb diversitat funcional.

Centenars d'infants i famílies expectants han esperat aquest divendres a la tarda l'arribada de Ses Majestats a Blanes. Ho han fet primer a la biblioteca comarcal, des d'on s'ha ofert un espectacle pirotècnic i, després, repartits pels carrers de la localitat. Enguany, la cavalcada blanenca ha estrenat i renovat les carrosses de la rua, que s'ha allargat prop de dues hores i que ha anat precedida en tot moment pels músics de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria i la Banda Musical de Blanes i Mossèn Joan Batlle.

Set carrosses noves

La cavalcada de Reis de Blanes ha comptat amb 300 participants i ha estrenat set carrosses noves, a més de renovar-ne una vuitena. Dues carrosses s'han dedicat al món de Disney: una ha recreat el conte del 'Llibre de la Selva' i l'altra, el de la 'Blancaneus'. També n'han dissenyat una per a totes les princeses de contes i una quarta ambientada en el món del circ. La rua l'han tancat un trenet ple de regals i les tres carrosses dels Reis d'Orient amb Melcior, Gaspar i Baltasar a sobre.

Entremig de les carrosses també s'hi ha pogut veure altres elements com ocells exòtics, que recreaven l'Orient Mitjà, així com diverses princeses com l'Elsa de 'Frozen', la Mirabel de 'Encanto' o la Pocahontas i herois com Batman, Spiderman o el Capità Amèrica. A més, també ha comptat amb la presència de fades i tota mena de personatges fantàstics, guarnits amb purpurina i elements brillants. Entre aquests elements ha destacat un gos gegant anomenat Lilo, que caminava gràcies a l'acció de tres persones.

Cavalcada inclusiva

El recorregut de la cavalcada de Reis a Blanes ha començat al passeig de la Marina i ha seguit pel passeig de Mar fins a arribar a la cruïlla amb el Carrer Ample. Després, la comitiva ha voltat per la plaça Solidaritat i ha seguit per la rambla Joaquim Ruyra fins a la cruïlla amb el carrer Doctor Xavier Brunet. Aquí, els integrants de les carrosses han baixat per completar el darrer tram a peu pel passeig de Dintre, fins a arribar davant l'Ajuntament. En aquest punt és on l'alcalde de Blanes, Jordi Hernández, els ha lliurat la clau de la ciutat per poder entrar a totes les cases ben entrada la nit.

La rua ha finalitzat al campament Reial instal·lat al Banc dels Músics del Passeig de Mar, on la Colla de Diables Sa Forcanera ha fet un segon espectacle i on la mainada ha pogut entregar les cartes en mà als Reis, que han continuat repartint caramels. Com ja va passar l'any passat, s'ha donat prioritat als nens i nenes amb alguna atenció especial per garantir una cavalcada inclusiva. En aquest sentit, s'han habilitat tres cues (una per cada rei) i una quarta per a infants amb diversitat funcional, que s'havien d'acreditar prèviament.