Roben en un apartament a Lloret i els amos descobreixen que els lladres són uns veïns

Les víctimes viuen amb por des que va succeir l’assalt perquè els dos homes són ocupes i encara resideixen al complex d’apartaments

Un moment del robatori captat per les càmeres de vigilància de l’apartament de Lloret.

Un moment del robatori captat per les càmeres de vigilància de l’apartament de Lloret. / DdG

DdG

Uns veïns de Lloret de Mar viuen des de fa un mes amb la por al cos arran d’un robatori silenciós a casa seva. Els lladres van entrar al seu domicili quan dormien i es van trobar els Mossos en el seu apartament perquè una veïna els havia avisat. El fet, però no van acabar aquí, quan els afectats van comprovar a través de les càmeres de l’alarma qui els havia accedit al domicili van trobar-se amb una sorpresa: coneixien els dos individus. Són dos veïns del seu mateix complex d’apartaments de Fenals i que hi resideixen com a ocupes. Un d’ells és conegut per la policia perquè és reincident

Arran d’aquest robatori el matrimoni que té una filla de cinc anys viu amb por perquè els dos homes encara en resideixen a pocs metres de casa seva. Ambdós van sortir amb llibertat amb càrrecs després del robatori. Per posar fi a això, Toni, el propietari del domicili assaltat, assegurava fa pocs dies a TV3 que preveuen fer una recollida de signatures de tota la comunitat després que s’hagin assabentat dels fets per intentar fer fora els dos ocupes després de l’assalt a casa seva.

A cara descoberta

El robatori va produir-se el dia 10 de desembre cap a un quart de sis de la matinada. Els dos individus van accedir a uns baixos d’un bloc d’apartaments ubicat a l’avinguda Vila de Blanes de Lloret, a la zona de Fenals. Ambdós amb la cara descoberta van entrar al domicili fent palanca en una obertura i van anar directes a la zona del menjador. Un d’ells portava una llanterna i van començar a remenar diversos objectes del menjador fins a decidir que s’emportaven. Segons el propietari, van endur-se sobretot aparells electrònics i fins i tot, un cofre de joguina de la seva filla que semblava d’or. Van robar un televiso, però van haver d’abandonar part del botí perquè es van trobar amb una sorpresa, l’arribada dels Mossos d’Esquadra i van fugir.

I és que una veïna que fumava de matinada va veure quelcom estrany a la zona: el moviment d’un grup d’homes i com dos d’ells entraven a robar a un domicili. Va avisar la policia i l’arribada dels Mossos d’Esquadra va ser ràpida i va evitar que acabessin de robar tot el botí. 

L’arribada de la policia a l’apartament és el que va sobresaltar la parella. Aquella nit dormien amb la seva filla de cinc anys en una habitació i fins que no van sentir crits dels agents, els propietaris no s’havien assabentat de res. Toni recorda es va aixecar va anar cap al menjador i va trobar-se que mancaven diversos objectes, com va avançar el digital local Lloret Gaceta. 

Posteriorment i amb la por al cos, el propietari va repassar les imatges de les càmeres que tenen a casa i va trobar-se amb una sorpresa, els lladres eren coneguts, uns veïns. Amb aquesta informació, els Mossos d’Esquadra van analitzar les imatges i també les de la comunitat de veïns i van poder identificar els individus. Un d’ells amb l’ajuda de la Policia Local. 

Ansietat i por

Els dos presumptes lladres van acabar arrestats. L’endemà passaven a disposició judicial, però el propietari del domicili lamenta que ambdós sortissin per la porta del jutjat lliures. No entén com la seva família ha d’estar espantada i creuar-se amb aquests homes. Sent impotència i afegeix que tot el cas ha portat molta ansietat a la seva dona que està embarassada i també a ell perquè encara els han de veure per la zona.