Mascort farà «el possible» per autoritzar la dessalinitzadora dels hotelers de Lloret de Mar

El conseller diu que «cal avaluar el pla» i reconeix «els esforços» del gremi per reduir el consum d’aigua

Els hotelers de Lloret compren una dessaladora mòbil per omplir piscines i garantir aigua de boca en temporada turística

Maria Pratdesaba

El conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, va assegurar ahir que «farà el possible» per autoritzar el projecte de la dessalinitzadora que compraran els hotelers de Lloret de Mar per poder omplir les piscines aquest estiu. «Ho fem amb totes les iniciatives del sector privat: analitzar-les, estudiar-les i si és possible, fer-les», va argumentar el conseller. Ara bé, Mascort va avisar que primer han de «rebre la proposta» i «analitzar si legalment i jurídicament es pot fer». En aquest sentit, va reconèixer «els esforços del gremi» per reduir el consum d’aigua a les seves instal·lacions, i va insistir que el Govern «avaluarà totes les accions que es puguin fer per allargar els recursos».

En concret, la proposta que cal avaluar és la instal·lació d’una dessaladora mòbil que entrarà en servei d’aquí a tres mesos. El cost és d’1,5 milions d’euros, que pagaran de la seva butxaca els establiments adherits al gremi.