Quants diners guanyen els candidats a la presidència del Govern? Els seus sous al descobert

Per exemple, Alberto Núñez Feijóo cobra més que Pedro Sánchez

Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo

Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo / EFE

SPORT.es

El proper diumenge 23 de juliol de 2023 se celebren les eleccions generals més decisives dels darrers anys. Amb unes enquestes que apunten en una direcció clara, l'actual president del Govern, Pedro Sánchez, lluita amb força durant els últims dies de campanya.

No obstant això, el tema dels sous és sempre recurrent i entelen el treball dels líders polítics. Quant cobren els candidats a la presidència del Govern?

Pedro Sánchez

L'actual president del Govern d'Espanya va augmentar el sou un 4% el 2023 segons va quedar aprovat als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE). D'aquesta manera, el sou és de 90.010 euros bruts cada any.

Yolanda Díaz

Si bé el sou dels ministres del Govern és de 79.415 euros, Yolanda Díaz cobra una mica més perquè també és vicepresidenta tercera: en total, 85.600,72 euros bruts anuals.

Alberto Nuñez Feijóo

El líder del PP rep 72.000 euros anuals com a senador, a més de 39.260 euros més rebuts el 2022 per ser president del PP entre abril i desembre. En total, cobra més que cap dels presents, i el 2022 s'ha embutxacat més de 110.000 euros.

Santiago Abascal

El que menys diners ingressa al compte bancari és Santiago Abascal: el líder de Vox rep 57.198,96 euros anuals en concepte de diputat del seu partit.