Álvaro Prieto López: el futbolista de 18 anys del filial del Còrdova desaparegut des del 12 d'octubre

"El que més inquieta d'aquesta desaparició és que tot és normal", afirma un expert

Álvaro Prieto, en una imatge d'arxiu.

Álvaro Prieto, en una imatge d'arxiu.

Estela Martín

Álvaro Prieto López, futbolista juvenil del Còrdova CF, va desaparèixer a Sevilla el passat 12 d'octubre i des d'aquell dia les incògnites sobre la seva desaparició només fan que sumar-se. Nombroses entitats, organitzacions i fins i tot influencers s'han mobilitzat per poder localitzar al jove de 18 anys.

El que se sap de la seva història és que el jove va viatjar fins a Sevilla el passat 11 d'octubre, on va romandre tota la nit amb uns amics i van anar a una sala de festes. Al principi, la intenció era tornar a Còrdova amb el tren del matí següent a les 7.20 hores, però no va arribar a temps i va perdre el tren.

Segons la seva família, el jove s'hauria quedat sense bateria en el mòbil i no portava efectiu en aquell moment. En quedar-se fora del tren i amb el bitllet ja pagat, va intentar accedir a un altre tren situat en una altra via de l'estació, tot i que la seguretat de l'estació el van acabar aturant, ja que no tenia bitllet per al segon tren. L'Álvaro va acabar abandonant l'estació.

A partir de les 9.30 h del 12 d'octubre ja no se sap res més d'ell i les últimes imatges mostren com el jove surt caminant de l'estació de Sevilla cap a un carrer que correspon a la sortida per autovia des de Sevilla a Còrdova, segons el delegat del Govern a Andalusia, Pedro Fernández.

El delegat ha manifestat que la Policia Nacional té "activada tota la recerca" i està "recaptant testimonis i visionant càmeres" per esbrinar el parador d'Álvaro Prieto, amb el desig que sigui localitzat "bé" i la premissa que "no es descarta cap hipòtesi".

La família afirma que des de llavors no ha tingut més contacte amb ell, i els amics que van estar amb ell aquella nit afirmen el mateix. Això sí, tenen per segur que l'Álvaro no se'n va anar per voluntat pròpia, i tampoc tenen constància que tingués problemes amb ningú. De fet, segons ha explicat el seu entorn pròxim és un noi responsable i el que està succeint no casaria amb una actitud habitual en ell. D'aquí ve que s'hagi activat el protocol de "desaparició inquietant", segons el cos de seguretat.

Les autoritats han descrit l'Álvaro com un jove de complexió atlètica, amb 1,80 metres d'altura i amb els cabells castanys. En el moment de la desaparició portava uns pantalons color beix i una camisa verda. Així doncs, han demanat col·laboració ciutadana i que, si algú sap alguna dada o informació sobre l'Álvaro que es posin en contacte amb la Policia Nacional o amb els seus familiars en el telèfon 608 43 53 99.

Amb el temps, la desaparició d'Álvaro s'ha fet cada vegada més mediàtica pel cas tan estrany del jove futbolista. És així que centenars de persones s'han fet ressò a les xarxes socials, entre elles diverses entitats socials, acadèmiques, religioses, socials i institucionals, i celebrities i influencers com María Pombo o la presentadora sevillana Eva González, entre altres.