L'Audiència de Barcelona dona la raó a Rosa Peral en el seu judici contra Netflix: això passarà amb la sèrie "El cuerpo en llamas"

La seva advocada havia demanat la paralització de manera cautelar

Rosa Peral en un moment del judici.

Rosa Peral en un moment del judici. / ACN

Redacció

Redacció

L'Audiència de Barcelona ha estimat íntegrament el recurs d'apel·lació interposat per Rosa Peral, coautora del crim de la Guàrdia Urbana, contra l'emissió de la sèrie 'El cos en flames' de Netflix. D'aquesta manera, el tribunal resol a favor de Peral, que va demanar, a una setmana de la seva estrena, paralitzar de manera cautelar l'emissió de la sèrie argumentant que aquesta podria vulnerar el seu dret a l'honor i el de les seves filles. En el recurs, Peral sol·licitava mesures cautelars que no van ser llavors estimades. El tribunal li dona la raó i ha admès ara que la demanda que va presentar perquè se suspengués cautelarment l'estrena de la sèrie degué haver-se tramitat.

L'Audiència considera que les demandes només han de ser inadmeses a tràmit "de mode excepcional i quan la llei així ho estableixi de manera exprés"

En el seu acte, la secció 19a de l'Audiència de Barcelona estima el recurs que Peral va presentar contra el jutjat de Vilanova i la Geltrú (Barcelona) que el mes de setembre passat va desestimar la petició de mesures cautelars de la condemnada pel crim, per no haver prestat la caució -quantitat econòmica en dipòsit- que es requereix per a plantejar accions judicials d'aquest tipus. L'advocada de Rosa Peral al·legava que l'exguardia urbana de Barcelona no podia prestar la caució perquè està a la presó i pendent de pagar 800.000 euros d'indemnització per l'assassinat de la seva exparella.

El tribunal ordena al jutjat de Vilanova admetre a tràmit la petició de Peral

La sèrie sobre el 'crim de la Guàrdia Urbana', una de les produccions més exitoses de Netflix, es va estrenar en la plataforma el 8 de setembre passat, tal com estava previst.

L'Audiència de Barcelona acaba de donar ara la raó a Peral, amb l'argument que les demandes només han de ser inadmeses a tràmit "de mode excepcional i quan la llei així ho estableixi de manera exprés".

Per aquest motiu, manté el tribunal que el jutjat de primera instància degué decidir primer si procedia l'adopció de les mesures cautelars que plantejava Peral, sense escoltar els arguments de Netflix, i posteriorment convocar a les parts a la preceptiva vista per a discutir les al·legacions relatives al tipus i quantia de la caució. La sala acorda ara deixar sense efecte l'acte recorregut i ordena admetre a tràmit la petició de Peral.

Què passarà ara?

Perquè el jutjat de Vilanova, atesa l'Audiència de Barcelona, procedirà a tramitar la demanda. Després ha de decidir si estima o no les mesures cautelars sol·licitades per Peral, sempre que hi ha abans una vista prèvia per a escoltar les parts. Després de prendre la seva decisió sobre les cautelars, entrarà al fons de la decisió sobre si l'emissió de la sèrie de Netflix ha vulnerat l'honor de Peral.

Una vegada el jutjat resolgui sobre les mesures cautelars, Peral podria presentar una demanda en la qual pot reclamar danys i perjudicis a Netflix per la vulneració dels seus drets amb l'emissió de la sèrie.

L'Audiència de Barcelona va condemnar en 2020 a Rosa Peral i al seu amant, Albert López, a 25 anys i 20 anys de presó respectivament per assassinar a la parella d'ella, Pedro R., en l'habitatge que compartien a Vilanova. Després del crim van amagar el cadàver en el maleter d'un cotxe i li van calar foc prop del pantà de Foix. Els dos assassins i la víctima eren membres de la Guàrdia Urbana de Barcelona.