L'extreballador de Securitas de Tarragona practicava en un club de tir contra blancs mòbils

L'exvigilant de seguretat segueix en estat crític després de rebre impactes de bala durant la seva detenció en una masia

El vigilant que va ferir ahir 4 persones en una de les imatges que va enviar a la seva exempresa. | DIARI DE GIRONA

El vigilant que va ferir ahir 4 persones en una de les imatges que va enviar a la seva exempresa. | DIARI DE GIRONA / Guillem Sánchez

EP

L'home que aquest dimarts va disparar a tres excompanys de l'empresa de seguretat Securitas de Tarragona i a un agent dels Mossos d'Esquadra tenia cinc armes curtes i un fusell semiautomàtic, segons ha explicat a Efe el president del club de tir al qual pertanyia, Xavier Fau. Eugen M. S., que es troba en estat crític després de rebre impactes de bala durant la seva detenció en una masia on s'havia atrinxerat, era soci del Club de Tir Jordi Tarragó, i la seva especialitat és l'anomenat tir de recorregut, és a dir, disparant contra blancs mòbils en forma de rombe. Per motius administratius, el club no permet ara la pràctica d'aquesta modalitat, per la qual cosa l'home va acudir a altres galeries de tir, tot i que va continuar freqüentant les de Jordi Tarragó en la modalitat de tir de precisió.

La pràctica de tir esportiu està estrictament regulada per llicències de tres anys de durada que exigeixen superar un psicotècnic i un certificat del club d'acord amb el fet que es practica aquest esport amb la corresponent puntuació. Segons Fau, el pistoler tenia en regla la seva llicència, tot i que no va comunicar cap incidència que hagués suposat una baixa automàtica, com per exemple, trastorns psicològics diagnosticats. L'home comptava amb una llicència de tipus 2, que permet la tinença de sis armes, en aquest cas, cinc armes curtes de 9 mil·límetres –a l'estil de les que utilitzen els agents de policia– i un fusell de pany.

«Reservat»

Durant els seus 15 anys de soci, l'home no havia donat cap problema al club, segons Fau, que l'ha descrit com a «reservat», tot i que ha puntualitzat que la majoria de socis ho són, perquè «no fan gala de la seva afició ni dels seus èxits esportius». El pistoler es va atrinxerar aquest dimarts en una masia de Riudoms (Tarragona) i comptava també amb una armilla de protecció, tot i que Fau ha assenyalat que les antibales estan prohibides als clubs de tir. Fonts policials han confirmat a Efe que es tractava d'una armilla antitalls pròpia dels agents de seguretat privada, que el detingut tenia com a exempleat de Securitas Seguridad.

Els Mossos escorcollen a Alcover el domicili del pistoler de Tarragona

Efectius dels Mossos d'Esquadra han escorcollat aquest dimecres a Alcover (Alt Camp) el domicili del pistoler que aquest dimarts va ferir greument tres excompanys de feina i un agent dels mossos. L'operatiu s'ha iniciat aquest al matí i hi han participat, entre d'altres, tècnics especialistes en desactivació d'explosius (TEDAX) del cos davant la sospita que podia estar fabricant i emmagatzemant aquests materials a casa seva. També s'han desplaçat efectius de la policia científica i diverses dotacions dels bombers. L'agressor, que va utilitzar diverses armes de foc en l'atac, continua hospitalitzat en estat crític després de ser abatut per agents del GEI dels Mossos quan es trobava atrinxerat a l'interior d'una masia de Riudoms.

L'escorcoll s'ha allargat fins als volts de les set de la tarda. Els policies han trobat un armer en el qual l'agressor podria haver emmagatzemat armes i altre tipus de material i els Bombers hi han treballat amb una radial durant una bona estona. L'operatiu ha despertat expectació entre els veïns de la zona, i durant el matí els Mossos han tallat l'avinguda Maria on hi ha l'immoble per precaució davant la possibilitat que hi hagués explosius. Una de les persones que ha estat fent guàrdia tot el dia ha estat Josep Maria Figueras, el propietari del pis on vivia el pistoler. La seva intenció era entrar a l'immoble per veure en quin estat estava, però al final els agents no li ho han permès i ho haurà de fer un cop ho autoritzi el jutjat.

Figueras ha explicat que l'home hi vivia des de feia més de cinc anys i que a l'agost se li havia acabat el contracte. El propietari volia recuperar l'immoble per cedir-lo a un conegut, però des d'aleshores l'agressor havia allargat la seva estada mentre trobava un nou habitatge. «Pagava un import baix i no volia deixar el pis perquè tot el que trobava era molt més car», ha relatat. Finalment, dijous de la setmana passada, el va informar que n'havia aconseguit un a la Selva del Camp (Baix Camp) i precisament aquest dimarts havien quedat perquè li retornés les claus. Una trobada que no es va produir. «No havia tingut cap problema amb ell», ha explicat Figueras, que també ha reconegut que no sabia que l'home tenia armes. Alhora, el propietari ha apuntat que en diverses ocasions l'autor del tiroteig li havia comentat que a Securitas no el tractaven bé, tant a escala laboral com salarial.