Agents de l'FBI busquen a Madrid el cadàver de l'Ana Henao, desapareguda el 2 de febrer

La dona, una empresària d'èxit, patia maltractaments, volia divorciar-se i s'havia refugiat a Madrid a finals de l'any passat

L'informe de l'FBI contra el marit de l'Ana Henao

Les tres proves contra David Knezevich, l'home que va travessar Europa per matar la seva dona a Madrid

Ana Henao, amb el seu marit David, acusat del seu segrest i desaparició.

Ana Henao, amb el seu marit David, acusat del seu segrest i desaparició. / CAS OBERT

Luis Rendueles

La investigació sobre la desaparició de l'Ana Henao, una empresària de Miami que va arribar a Madrid fugint del seu marit, està vivint els seus últims capítols. Set agents especials de l'FBI han arribat a Espanya per ajudar la Policia Nacional a localitzar el seu cadàver.

La cerca del cadàver de la dona, nascuda a Colòmbia fa 40 anys i amb passaport estatunidenc, tindrà lloc el 29 i 30 de maig, segons una provisió dictada per la jutgessa Inés Malagón, encarregada de les investigacions a Espanya.

Esprai de pintura

Les perquisicions de la Policia Nacional i l'FBI han avançat molt en la resolució del cas. Ana Henao va desaparèixer de la seva casa de Madrid el passat 2 de febrer. Abans, el seu segrestador havia ruixat amb un esprai de pintura les càmeres del portal per evitar ser reconegut.

Ana Hainaut, desapareguda des del 2 de febrer. A la dreta, fitxa de la detenció del seu marit a Miami.

Ana Henao, desapareguda des del 2 de febrer. A la dreta, fitxa de la detenció del seu marit a Miami. / CAS OBERT

Un informe de l'FBI indicava totes les proves contra el marit d'Ana, gravat en una botiga madrilenya comprant aquest esprai de pintura i cinta adhesiva.

El marit d'Ana, David Knezevich, està a la presó als Estats Units des del passat 4 de maig, quan va ser detingut a l'aeroport de Miami. La investigació va descobrir que l'home va travessar Europa, des de Belgrad, el seu lloc d'origen, fins a Madrid, en un cotxe llogat.

Després de segrestar-la, se'n va anar, presumiblement amb el cadàver d'Ana a l'interior del maleter. Va enviar dos missatges des del telèfon mòbil de la seva dona en els quals es feia passar per ella i deia haver conegut a un home amb el qual s'anava a passar el cap de setmana a un lloc sense cobertura telefònica.

Càmeres dels peatges

Diverses càmeres dels peatges de l'autopista R-2 mostren el pas del cotxe sortint de Madrid cap a Guadalajara la mateixa nit del segrest. La policia i l'FBI creuen que Knezevich va poder desfer-se del cadàver de la seva esposa en aquesta zona entre les dues comunitats i aquí és on centraran la cerca.

La jutgessa autoritza els agents de l'FBI -quatre homes i tres dones- a "participar en la cerca del cos" d'Ana Henaou seguint "les instruccions del Cos Nacional de Policia". També autoritza que els agents estatunidencs utilitzin el seu propi equip tècnic "per a localització de torres de dades i cobertura mòbil".