Les últimes pluges de la setmana passada i l'acumulació d'aigua en el teulat de l'antiga factoria tèxtil Burés d'Anglès van provocar que part del sostre de la nau número 3 d'aquest complex industrial cedís. Les plaques del sostre no van poder aguantar el pes de l'aigua de les darreres precipitacions ni tampoc l'antiga instal·lació de l'aire condicionat i totes les peces i plaques van caure enmig de la gran habitació industrial.

Es dóna el cas que aquesta sala del segon pis de la nau número 3 queda sobre de la futura sala de ball dels avis, que s'està habilitant com a polivalent, així com la resta d'aquesta nau que és propietat de l'Ajuntament d'Anglès. El sostre del segon pis d'aquesta nau va cedir després de les fortes pluges de la setmana passada i un grup de voluntaris va ajudar, segons va relatar l'alcalde d'Anglès, Pere Espinet (PAU), a retirar els blocs de ferro i guix del mig d'aquest espai.

La nau número 3 de l'antiga factoria tèxtil Burés és on l'Ajuntament està construint diferents locals polivalents, entre els quals el futur teatre, una sala per al jovent del poble i l'espai destinat al ball dels jubilats. L'alcalde ressalta que el que va passar amb el sostre de la nau s'explica perquè l'obra "es va deixar a mitges després que l'empresa contractada per fer les obres va plegar per falta de pagament per part de l'anterior equip de govern de CiU i PSC". I per tant, el batlle remarca que l'obra del sostre no estava del tot acabada i que el problema que es va ocasionar ahir per la pluja es deu també a "l'antiga gestió i deixar l'obra parada".

Davant aquesta situació, el consistori va realitzar l'actuació de retirar les restes amb l'ajut de voluntaris però l'alcalde assegura que hauran de fer una actuació d'emergència per solucionar el problema del sostre perquè es pot filtrar aigua, entre d'altres.

Per aquest motiu diu que des de l'ajuntament demanaran "auxili a les administracions per tal que ens avancin diners o ens subvencioni amb caràcter d'urgència aquesta part del teulat". El primer ens al qual ja han recorregut és a la Diputació de Girona i augura que segons els càlculs estimats pel consistori, l'obra prevista per reparar el sostre és d'uns 30.000€.

Amb aquest nou revés a les Naus Burés, Pere Espinet assegura que haurà de retardar la posada en marxa de la sala de ball pels avis, que estava prevista per a principis de l'any vinent.