Els 6 consells per acabar amb els conflictes veïnals

Respectar, posar límits i no arribar a una amistat són punts clau per a una bona convivència

És desesperant viure amb veïns que fan soroll constantment

És desesperant viure amb veïns que fan soroll constantment / 8photo

DdG/AMIC

Viure en parella o amb família, moltes vegades pot resultar difícil. Cadascú té la seva manera de fer i això pot arribar a comportar problemes. El millor en aquests casos és crear una normativa conjunta, per evitar conflictes i viure en harmonia. Tot això sembla molt senzill i no ho és; però, què passa quan els problemes de convivència són amb els veïns de la comunitat? La veritat és que la cosa es pot complicar bastant si no tenim els recursos necessaris per fer front a segons quines situacions. En aquest article us ensenyarem sis estratègies per poder viure en "harmonia" amb els vostres veïns.

De tipus de veïns n'hi ha un munt: et pots trobar el veí que sempre estan explicant xafarderies, també hi ha el que sempre té ganes de gresca, el passiu (mai participa en les reunions presencials o virtuals - WhatsApp), el que sempre ajuda, els que no paga les quotes, el que crida, el que embruta, el que fa soroll, el que no cuida la comunitat, etcètera. La veritat que de veïns en un bloc, en podem trobar un munt, però, saps què has de fer per evitar conflictes?

Els 6 consells per evitar conflictes veïnals

1. Prevenir els conflictes. Cal intentar-ho i tenir una actitud respectuosa.

2. Ser amables, però sabent mantenir les distàncies. Cal ser educats i amables amb els veïns, però convé no confondre veïnatge amb amistat, ja que es poden crear malentesos.

3. Davant els morosos, flexibilitat però amb la llei a la mà. Dialogar i negociar una manera de pagament alternativa.

4. Obres! Sol·licitar permís per a fer-les i informar els veïns.

5. Sorolls? Si la festa d’un veí no deixa dormir i ha passat una hora prudencial, serà el moment d’acostar-se a la seva casa per a parlar amb ell; però sempre, amb un somriure i mesurant molt bé les paraules. Si la festa la fem nosaltres, cal avisar els veïns als quals pugui molestar i donar-los una hora aproximada de finalització. Així veuran que la intenció és molestar el menys possible.

Què haig de fer davant un conflicte veïnal?

Què haig de fer davant un conflicte veïnal? / freepik

6. Tenir normes d’ús clares de les zones comunes i respectar-les. Perquè la convivència sigui harmoniosa, han de ser claríssimament clares les normes d’ús de zones comunes com la piscina, la cura del jardí, etc.

Tot plegat, són passos i estratègies que es poden aplicar per evitar que els problemes de convivències a les finques veïnals es compliquin o s’eternitzin. La convivència és un valor que sempre cal aplicar en tots els àmbits i més quan diverses persones han de conviure en un espai molt determinat.