El menú imprescindible per emportar-te a la platja i gaudir d'un bon pícnic

Un pla econòmic i divertit per a tota la família i amics

Pícnic a la platja

Pícnic a la platja / @freepik

Abril Benítez

Anar a passar el dia a la platja s'ha convertit en una rutina de molts, ja que és una forma de passar els dies calorosos, mentre gaudeixes d'un llibre, d'amics o família. Aquesta rutina està molt bé, i si podem menjar en un restaurant al costat de la platgeta, encara millor que millor, però fer-ho cada dia és una despesa que no tothom es pot permetre. Així doncs, fer un pícnic a la platja sota l'ombrel·la també pot ser una bona alternativa.

El més senzill quan vas a la platja és emportar-te un entrepà, fruita, aigua i cervesa en una nevera, però no tens ganes de menjar un menú més saludable i atractiu? No et fa falta gaire estona per preparar-ho! Recorda que quan estàs exposat al Sol amb tanta calor, el més recomanable són aliments frescos i que continguin aigua.

El menú pel teu pícnic

  • De primer, una amanida de pasta, arròs, cigrons o llenties, barrejada amb tonyina, formatge, fruits secs o blat de moro, per exemple. D'aquesta manera estem menjant nutrients essencials pel nostre organisme, mentre ens mantenim frescos.
  • Per picar, podem portar patates xips, olives o anxoves.
  • De postres, una macedònia de fruita: meló, xíndria, albercoc, pinya, kiwi, taronja, cireres... 
  • I per beure, haurem de portar aigua fresca, sucs de llimona o taronja natural, tes frescos i podem portar els nostres propis mojitos casolans. 

Per poder mantenir els aliments frescos és important dur una o diverses neveres amb els blocs de gel corresponents, buscar ombra i posar l'ombrel·la per dinar amb una mica de frescor. En cas que hi hagi arbres, el més recomanable és dinar allà sota. I recordeu, si teniu cadires de platja, dueu-les, us ajudaran molt a l'hora de dinar i després de fer-ho!

Finalment, és important que deixem la platja neta i no deixem la brutícia que generem al lloc on som. Portar bosses per llançar la brutícia és el més recomanable. I com a consell per la nostra panxa, després d'aquest menú tan bo, és que hem de fer una bona digestió, fer diversos àpats al dia i mantenir-nos a l'ombra per tal de gaudir d'una bona salut i no patir una insolació o tall de digestió si anem a l'aigua massa plens, per exemple.