El nou permís laboral que pots tenir abans de la tornada a l'escola 2023

Aquesta mesura ha estat impulsada pel Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030

Redacció

El retorn a les aules s'acosta ràpidament, i per a molts pares, l'organització de la tornada a l'escola esdevé una tasca fonamental. En aquest nou curs escolar 2023-2024, un Reial decret entrarà en vigor al setembre, brindant un respir als pares encarregats de tenir cura dels seus fills.

Aprovat el 30 de juny passat, aquest decret permet sol·licitar un permís laboral de fins a vuit setmanes per a la cura de menors, reflectint un esforç per fomentar la conciliació familiar i laboral a Espanya.

Tres són els nous permisos que estaran disponibles amb l'arribada de la tornada a l'escola. Aquestes vuit setmanes de permís són dirigits a cura de fills menors de 8 anys. La durada del permís no pot excedir les vuit setmanes contínues o discontínues, oferint flexibilitat en el seu gaudiment a temps complet o parcial , segons el que estableixen les regulacions.

És important destacar que aquest permís no comporta una compensació econòmica i està dissenyat per abordar les necessitats de cura dels menors durant els mesos d'estiu i la tornada a classes al setembre.

Els treballadors, tant homes com dones, poden exercir aquest dret individualment, sense la possibilitat de transferir-lo. A més, el permís per hores per causes urgents també està disponible, permetent als treballadors fins a quatre dies a l'any, ia diferència de l'anterior, aquest permís sí que inclou una remuneració econòmica.

El proper inici de classes varia segons la regió. Els alumnes dEducació Infantil i Primària de la Comunitat de Madrid i els dInfantil, Primària i Secundària de Catalunya seran els primers a tornar a les aules el 6 de setembre.

El seguiran altres llocs com ara Aragó, Cantàbria, Castella i Lleó, La Rioja, el País Basc i Ceuta i Melilla el 7 de setembre, mentre que els estudiants de la Regió de Múrcia reprendran les classes el 8 de setembre.