Tres consells essencials per a superar la temuda tornada a l'escola

El retorn a les aules suposa un gran esforç econòmic per a les famílies

El mes de setembre, amb la seva arribada, porta una barreja d'emocions i responsabilitats, especialment per a estudiants i pares. Ara bé, per a moltes famílies, el verdader terror és la tornada a l'escola i les despeses econòmiques que això comporta. Quins consells hauríem d'introduir a la nostra família per a superar el setembre sense morir en l'intent?

Planificar les despeses

I no només parlem de planificar les despeses fixes. Setembre és un mes en el qual sorgeixen moltes despeses variables que poden afectar de ple a la teva economia familiar. El millor és elaborar un pressupost provisional de cara a setembre i tenir molt clar el que s'ha de comprar i el que pot esperar.

Consum responsable de subministraments

Si tens fills, la tornada a l'escola per a tu serà insuportable. Despeses en llibres, material escolar, motixilles, activitats extraescolars... Per tant, hauràs de pensar en estalviar diners en altres partides pressupostàries. Així, resulta fonamental gastar el mínim durant aquest mes en electricitat, gas o aigua, perquè aixó obtindràs un petit alleugeriment econòmic.

Fer un repàs setmanal a l'estalvi

Reuneix a la família un cop a la setmana i feu un repàs a totes les despeses que heu realitzat. Haureu d'arribar a un acord i confirmar si us heu passat o teniu marge per abordar noves despeses fixes o imprevistos.