Els museus obren portes

El Museu del Cinema i el Museu d’Història dels Jueus decreten entrada lliure per Sant Narcís per donar conèixer els seus fons

Material relacionat amb Tomàs Mallol que s’exhibeix al Museu del Cinema.

Material relacionat amb Tomàs Mallol que s’exhibeix al Museu del Cinema. / MARC MARTI FONT

David Céspedes

David Céspedes

Dins de les múltiples activitats que podem fer durant aquestes festes destaca el programa cultural. Una de les propostes molt atractives és conèixer de prop alguns dels museus i equipaments culturals que té la ciutat. Si bé durant l’any a vegades és difícil combinar i buscar l’ocasió per entrar en un museu ara per fires podem aprofitar-ho, ja que faran una jornada de portes obertes amb l’objectiu d’arribar a un màxim nombre de públic.

El Museu del Cinema s’ha sumat a aquesta iniciativa. El dia 29 de les 10 del matí a les 6 de la tarda el museu ens convida a « conèixer els ginys que van deixar bocabadats els nostres rebesavis, veniu a veure com eren les primeres projeccions de cinema, deixeu-vos fascinar pels espectacles d’imatges en moviment que han fet somniar els espectadors de totes les èpoques. Una visita recomanada per a tots els públics». Qui també ofereix la possibilitat d’endinsar-se a les seves sales és el Museu d’Història dels Jueus. Serà també el dia de Sant Narcís de les 10 del matí a les 2 de la tarda. L’entrada lliure permetrà visitar «l’exposició permanent del Museu i descobrir els espais del call, la vida en comunitat, festivitats i tradicions i l’herència cultural de les jueves i jueus catalans». També es podrà visitar l’exposició temporal Antologia de Primo Levi, una mostra artística d’Alexandra Genís, situada al primer pis del museu, dins l’àmbit del cementiri.

Refugi antiaeri

D’altra banda, el diumenge 29 i dimecres 1 de novembre s’obrirà de nou el refugi antiaeri del jardí de la Infància, d’11 a 1, en el marc de la celebració de les Fires i festes de Sant Narcís, amb entrada lliure i gratuïta. Segons els organitzadors de l’activitat «aquest és l’únic refugi antiaeri visitable dels tres refugis col·lectius que es van construir el 1938. Obra de l’arquitecte municipal, Ricard Giralt Casadesús i amb capacitat per a sis-centes persones».