Si tens aquesta moneda d'un cèntim poden pagar-te 50.000 euros

És una de les monedes més buscades pels col·leccionistes

La moneda d'un cèntim d'euro més buscada pels col·leccionistes.

La moneda d'un cèntim d'euro més buscada pels col·leccionistes. / Pixels

A. V.

La numismàtica és una afició que mou milions de diners de curs legal en el món sencer. Els col·leccionistes de monedes i bitllets a gran escala no dubten a abonar grans quantitats de diners per algunes peces, per regla general molt antigues i el volum de les quals escasseja. Però no tan sols els anys que fa que van ser encunyades dona valor a una moneda o a un bitllet. A vegades, la raresa d'emissions de diners de curs legal, que es llancen al carrer durant un espai de temps molt curt, revalora les monedes o bitllets.

Sense saber-ho, un pot estar en possessió d'una veritable peça de col·leccionista, per la qual cosa no està de més, abans de gastar aquestes monedes que tenim, donar un cop d'ull a alguna publicació en la qual puguem consultar si hi ha algun valor afegit que desconeguem. I compte, perquè no sempre les monedes o bitllets de gran valor criden l'atenció dels col·leccionistes. Uns simples cèntims d'euros poden multiplicar el seu valor fins a límits insospitats.

La moneda més buscada pels col·leccionistes

Tot i que no li donem molta importància a les monedes de cèntim a causa del seu valor, poden tenir més del que creus i, a més, és possible que tinguem una de les més valuoses a casa. 

Una de les monedes més buscades pels col·leccionistes és la que té valor d'un cèntim, encunyada l'any 2002 a Alemanya. Per aquest rar exemplar es poden arribar a pagar uns 50.000 euros en algunes webs especialitzades en subhastes en línia i en col·leccionisme de monedes.

L'edició a la qual pertany, dissenyada per Rolf Lederbogen, té com a característica especial un roure dibuixat en el seu revers. A més, està fabricada amb un altre acer, per la qual cosa el seu color és diferent de les altres monedes d'un cèntim que es fabriquen en aquest país i en qualsevol altre.

Si creus que pots ser un dels pocs afortunats que tenen aquesta moneda de cèntim a casa, l'ideal és acudir a un portal de subhasta per saber el preu pel qual s'està venent o anar a una botiga especialitzada perquè t'assessorin.