L'OCU assenyala quin és el millor detergent per a la rentadora

Després d'un estudi en què s'han analitzat 48 detergents per a la rentadora disponibles a supermercats

Julián Moreno

El detergent per rentar la roba és una cosa que fem servir amb molta freqüència. Si no de forma diària, diverses vegades a la setmana es fa servir el detergent per a la nostra rentadora. Conscient d'això, l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha fet un estudi on ha assenyalat quin és el millor detergent de supermercat per a casa nostra. L'escollit és aquest netejador d'Aldi.

L'estudi concret de l'OCU s'ha centrat únicament en els detergents per a la rentadora i netejar la roba. Els factors que cal tenir en compte a l'hora d'escollir el millor són, òbviament, el preu i l'eficàcia, a més que sigui respectuós amb el medi ambient.

Òbviament, s'han seleccionat entre els diferents formats de detergents, com són en càpsules, pols i líquid. Per això, s'ha comparat a la mateixa rentadora, amb el mateix tipus d'aigua, de rentat i la dosi recomanada pel fabricant a l'etiqueta.

S'ha valorat l'actuació en quinze tipus de taques, amb especial atenció a les de greix, oli, sang i llet. A més d'altres també molt habituals com de maionesa, de cafè o de vi. Concretament, han estat 48 detergents de rentadora analitzats per l'OCU.

El millor detergent

Com ja s'ha assenyalat anteriorment, per a l'OCU, el millor detergent és un que es comercialitza als supermercats Aldi. El seu nom és Esselt i té la millor puntuació de totes.

Aquest detergent de supermercat ve en un envàs de plàstic d'1 litre i té un preu de 4,09 euros. Amb ell dona per a unes 28 dosis, de manera que la unitat té un cost de 0,14 euros. L'OCU destaca la seva excel·lent relació qualitat-preu.

Posteriorment, hi ha el detergent líquid Ecover, que es ven a Carrefour per 8,22 euros. Completa el podi el Seventh Generation Free & Clear Sensitive, que es ven a Amazon per 9,99 euros.