La Caixa ja ha començat el tancament de més d'un centenar d'oficines que calcula com a excedent després de l'absorció de Caixa Girona. Un procés que l'entitat preveu completar dins del primer trimestre de l'any.

Una de les primeres oficines que ha abaixat la persiana ha estat l'antiga oficina de Caixa Girona ubicada a la plaça Francesc Calvet i Rubalcaba a Girona. La sucursal, que aquest dimarts encara atenia els clients, està ubicada a escassos metres d'una oficina de La Caixa. Molts vianants miraven, ahir, sorpresos l'aspecte de l'antiga entitat on ja no hi havia ni els cartells corporatius.

El tancament de les oficines duplicades serà progressiu. Precisament l'entitat ja ha enviat cartes informatives als clients d'aquestes sucursals informant-los de la reestructuració del mapa d'oficines. Una altra de les sucursals gironines que tancarà properament les portes està situada al carrer Santa Eugènia, número 27, de Girona. A pocs metres de distància hi ha una oficina de l'antiga Caixa Girona que ha estat reformada recentment.

Malgrat el tancament de sucursals per duplicitats entre els locals de les dues caixes, es mantindrà el nombre de treballadors, tot i que alguns hauran de traslladar el seu lloc de feina de Girona a oficines de la província de Barcelona.

Això es deu al fet que Girona tindrà excés de personal perquè ha de recol·locar a la xarxa les 200 persones que treballaven als serveis centrals de l'entitat gironina, així com els treballadors de les sucursals que tanquen.

Aspectes laborals

El mes de juliol passat, les direccions de les dues entitats i els sindicats van arribar a un acord en els aspectes laborals de l'operació, pel qual, finalment, uns 850 treballadors de Caixa Girona -abans de la fusió ja se'n van prejubilar 130- han passat a formar part de La Caixa en un procés d'equiparació salarial i de condicions que serà progressiu.