"Veiem els bombers a peu per la muntanya apagant les flames"

Carme Vilà

Carme Vilà

Les flames de l'incendi que encara cremen a cap de Creus van començar a la vessant de la muntanya de la urbanització del cau del Llop, prop d'un camí forestal. A uns vint metres hi resideixen la Roser Pol i el seu Marit Jaume Juher. Estaven a Girona quan els van començar a trucar els veïns perquè tenien foc al costat de casa. Fa uns anys un altre incendi ja els va cremar una petita part del jardí. Van baixar ràpid a Llançà. El mateix que va fer el seu fill, tot I que estava dinant a Lleida. En Jaume respira més tranquil perquè diu que si hagués estat ponent el foc hagués anat cap a baix. Però han passat la nit pendents de les flames. "Veiem els bombers a peu per la muntanya apagant les flames", diu la Roser. 

L'Elsa Rigau, en canvi, arribava ahir a la segona residència. Va haver de pujar a peu perquè ja no la van deixar pujar. 

Al focus del l'incendi és aquest matí un amunt i avall de residents a la urbanització I curiosos a qui els agents de la Policia Local restringeixen el pas protegint el camí del focus de l'incendi perquè puguin treballar els efectius contra incendis. 

Una patrulla de Mossos fa el mateix a l'accés a la urbanització Super Fener des d'on la carretera que porta a Port de la Selva ja està tallada. 

A l'entorn de la urbanització les platges són plenes. Turistes i veïns comenten l'incendi, tot i que amb la tranquil·litat que avui les flames ja no es veuen. En Josep Maria Mera acabava d'arribar de Girona i explica que abans d'arribar es van informar de com estava la situació. Mentres els banyistes van amunt i avall, helicòpters i avions sobrevolen la zona procedents d’on les flames encara cremen atiades pel vent.