L’Escala i Agbar netegen les canonades d’aigua amb tecnologies innovadores

La companyia i l’Ajuntament han programat actuacions en les properes dues setmanes

DdG

L’Ajuntament de L’Escala i Agbar, companyia gestora del ciclede l’aigua i serveis mediambientals, engegaran dues innovadores tecnologies per netejar algunes de les canonades principals de distribució d’aigua potable de L’Escala. Les tasques es duran a terme durant les pròximes dues setmanes i s’utilitzaran els sistemes Ice Scouring i Air Scouring, que consisteixen a introduir gel líquid a les canonades i aire a pressió controlada respectivament.

Aquestes dues tecnologies suposen un avenç en la neteja de les canonades, ja que ofereixen un elevat grau d’eficàcia, agilitzen els treballs i redueixen l’afectació a la ciutadania per la seva rapidesa. A més, són mètodes més sostenibles, perquè redueixen el consum d’aigua per a la neteja respecte d’altres mètodes tradicionals i no fan servir substàncies químiques.

L’Ajuntament i Agbar han programat que, durant aquesta setmana, es faran les actuacions de neteja amb el mètode Ice Scouring. Aquesta tecnologia consisteix a introduir aigua en forma de gel líquid, o granissat, a l’interior de la canonada i fer-lo sortir aigües avall.

Els treballs es faran en diferents franges. Avui de vuit a tres de la tarda afectaran els carrers Calvari, Joan Massanet, Enric Serra, Maranges, Avi Xaxu, Placeta del Peix, La Platja, La Riba, Dr. Jesús Maria Isern, General Poch, Santa Màxima, Alfolí, del Port, la Torre, St. Pere, Puig Sureda, Port d’en Perris, Codolar i Bonaire. A partir de les tres i fins les vuit del vespre els carrers Puig Borrom, Tramuntana, Avinguda Riells, Barcelona, Mestral i plaça Castelló d’Empúries.

Per dijous de vuit del matí a quatre de la tarda els carrers Tarragona, Santa Coloma, ptge. Santa Coloma núm. 16, ptge. Santa Coloma núm. 4, Espígol i Riells de dalt.

La següent setmana, s’executaran les actuacions amb tecnologia Air Scouring que neteja les canonades amb la introducció d’aire a una determinada pressió, juntament amb aigua a alta velocitat fent un efecte de neteja per arrossegament.

Dimarts, 8 de març de vuit a tres de la tarda afectarà els carrers propers a la Closa del Llop i Ave Maria. El dimecres a la mateixa franja horària els carrers pròxims a l’avinguda Montgó; i de tres a vuit de la tarda el tram del carrer de les Aigües, Maladeta, Muga i Puig Sec.

El dijous, de vuit a tres, els carrers pròxims a La Bisbal; i de tres a vuit del vespre al carrer del Puig. Finalment divendres, 11 de març, de vuit a tres de la tarda els carrers pròxims a Roger de Flor.

Si es produïssin canvis s’enviarà una alerta als usuaris. També adverteixwen que durant les actuacions es podrien produir episodis puntuals d’aigua tèrbola, però en tots els casos es garanteix la desinfecció de l’aigua subministrada i l’existència de clor residual.