El Consell aprova un cartipàs sense dedicacions exclusives, però hi haurà dos càrrecs de confiança

Els consellers de l’Alt Empordà cobraran per assistència una retribució que augmenta en 50 euros

Moment de la sessió plenària d’aprovació del cartipàs

Moment de la sessió plenària d’aprovació del cartipàs / CCAE

Josep López

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha renunciat en aquest mandat a disposar de consellers amb dedicació exclusiva o parcial com era habitual des de la creació de l’ens. Ara bé, el ple va donar llum verda a nomenar dos càrrecs de confiança: un assessor de Presidència i Protocol, i un assessor de l’Àrea de Comunicació. Ambdós rebran una retribució bruta de 35.000 euros a raó de catorze pagues anuals, el que suposa una despesa de 70.000 euros anuals. Es va aprovar amb els vots a favor de Junts i PSC, i l’abstenció de la CUP, Tots Empordà i Vox. ERC va votar en contra.

Es va aprovar en el darrer ple celebrat dimarts on es va informar del cartipàs, es van fixar el règim de sessions, i es van aprovar les dedicacions i retribucions dels seus membres, així com també les assignacions als grups polítics comarcals. El ple va aprovar també obrir un procés de selecció per a proveir la figura del gerent, que fins ara era un càrrec de confiança. Les retribucions per assistència als òrgans col·legiats de la Corporació en el mandat tindran un augment de 50 euros cadascuna, excepte en el cas de les Meses de Contractació i la Comissió Tècnica d’Avaluació Ambiental

D’aquesta manera, es van establir les següents retribucions per assistència: ple, 300 euros per cada conseller/a; Comissions informatives i de Comptes, 150 euros; Junta de Govern Local, 250 euros; Junta de portaveus, 150 euros; Consell de Presidència, 250 euros; Meses de Contractació, 100 euros; Comissió Tècnica d’Avaluació Ambiental, 100 euros. També s’indemnitzaran els desplaçaments i dietes dels càrrecs electes.